Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nieuws:

Tezz Kamoen maakt nieuw kunstwerk voor muur Tunnelweg

Coen Cultuur
8 augustus 2017 , 337x gelezen

Wie het kunstwerk van Gijs Scholten aan de Tunnelweg in Nijmegen nog wil bekijken, moet dat niet lang uitstellen. Het werk is nog tot half augustus te zien. Tezz Kamoen neemt het stokje over en is de tweede kunstenaar die voor deze plek een kunstwerk gaat maken

Het kunstwerk van Gijs Scholten is gemaakt in het kader van het project Muur voor Talent. Voor dit project wordt elke jaar een nieuwe jonge talentvolle kunstenaar gevraagd een kunstwerk te maken. 


Dit jaar is Tezz Kamoen (1992) gevraagd een werk te ontwikkelen. Tezz, geboren en getogen in Nijmegen, is beeldend kunstenaar en behaalde in 2014 haar master aan de University of Arts in Londen. Sinds die tijd is haar werk op diverse nationale en internationale exposities te zien geweest, werd ze geselecteerd voor de Top Graduate Artists van Londen en won ze de Red Mansion Art Prize. Haar werk kenmerkt zich door radicale dichtheid, extreem kleurgebruik, gelaagdheid, tekst, humor en de sociale onderwerpen. Ook heeft het een duidelijke link met popcultuur, neo-expressionisme en illustraties.

Haar inspiratie haalde ze afgelopen weken uit Nijmegen. Tezz: “Mijn werk begint bij het documenteren van het alledaagse leven, zijn handelingen en routines. Daar zocht ik ook naar in de wijk de Biezen. Zo heb ik nu honderden foto’s van rondslingerend speelgoed, prachtig uitgewerkte stoepkrijttekeningen, bloemenoases, te gekke printjes van verschillende gordijnen, strakke tuinsetjes en luie honden in het raamkozijn. Al dit materiaal vormt de bouwsteen voor het werk.’’

Half augustus start Tezz met haar werkzaamheden aan de muur. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om vanaf dan een kijkje te komen nemen en met Tezz in gesprek te gaan over haar werk. Daarvoor kan men gebruik maken van de trappen bij de ‘P+R Eerste Oude Heselaan’ en die bij fietsenstalling aan de westzijde van het station.

Het project is een project van Stichting COEN en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen en Pro-rail. De grijze muur bovenop de tunnel aan de westkant van de Tunnelweg in Nijmegen kan volgens hen een opknapbeurt gebruiken. Daarnaast zien ze dat de plekken waar jonge kunstenaars hun werk kunnen presenteren aan het afnemen zijn. Met dit project willen ze jonge talentvolle kunstenaars de kans geven zich te presenteren en aan hun portfolio te bouwen en bewoners uit de omliggende wijken kennis laten maken met kunst in de openbare ruimte. Het project zal minimaal drie jaar gaan lopen en elk jaar wordt er een nieuwe jonge talentvolle kunstenaar gezocht die de opdracht gaat uitvoeren.

Kijk voor meer informatie over het project op http://www.coen-cultuur.nl/muur-voor-talent/

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »