Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtverhaal:

Die witte stok (2015)

Els Verhelst
Gepubliceerd op 27 mei 2015 , 805x gelezen

Als je iemand ziet die met snelle tred over straat loopt met een witte stok, ben ik het. Ik ben zeer slechtziend maar het wandelen gaat me goed af omdat ik vlak voor mij nog de stoepjes zie en de obstakeles. Ik weet vaak niet wat het is, maar loop er wel mooi omheen. Handig is dat maar dat schept veel verwarring want ik herken niemand, ik zie soms pas iemand als die net voorbij is maar horen doe ik des te beter. Ik hoor dat mijn buren trouw 'goeiendag' zeggen, ik herken hun stem en kan dan ook iets terugzeggen. Goeiendag zeggen tegen een schim die stil is, is zo raar, dat ik het niet doe maar het zou fijn zijn als ik nu en dan eens iets zou horen.

Nog iets kort over de site, met mijn sprekende ipad kan ik wel op de site navigeen maar inloggen, kost moeite omdat ik dan mijn ogen (wat ik dan nog net kan) maar ik ben niet de enige zeer slechtziende in deze buurt! Ik ken mensen die moeilijker lopen dan ik en op een andere manier slecht zien. Meestal zie ik dan een witte stok op straat, als die maar dichtbij genoeg is.

dit stukje schrijven is behoorlijk lastig omdat mijn spraak op de ipad niet alles kan met dit tekstveld. dusis het even goed.

Groetjes, Els

Reacties



Bekijk alle verhalen in je buurt »