Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtverhaal:

Workshop 'vergeten groenten' was onvergetelijk! (2016)

Bas de Vries
Gepubliceerd op 1 december 2016 , 235x gelezen

Wat was het gezellig! En wat een ijver! Dinsdag 29 november vond de workshop De Kardoen & het Heilig Boontje plaats en het was een waanzinnig succes. Een leerzame en waardevolle middag voor en door senioren, waarbij het koken met vergeten groenten centraal stond.Na een rondrit met de Zonnetrein door het centrum van Nijmegen, werden de senioren ontvangen in het foodlab van De Smeltkroes met een kopje koffie en 'Jan in de zak'. Vervolgens werd er na een beknopte uitleg begonnen met het in partjes verdelen van de groenten. Onder andere de oerpeen, pastinaak, peterseliewortel, knolraap, chiogga biet en rammenas werden in een mum van tijd tot ingrediënten versneden en klaargemaakt voor deelname aan het gerecht.Quote van Mark Coenen van Koock: 'Ik heb eigenlijk nog nooit een workshop gegeven die zo vanzelf ging, iedereen wist gewoon wat ie moest doen en ging meteen aan de slag'.

De senioren, in de leeftijd tussen de 53 & 83, hadden er zin in en na het gezamenlijk bereiden van een 'Oudhollandse groentesoep' als voorgerecht, met als hoofdgerecht een 'Stoof van vergeten groenten en een aardappel-pastinaakpuree' en als nagerecht 'Kastanjetaart', ontstond er na het nuttigen van de maaltijd een collectieve trots op hetgeen bereid was. Naast een herniewde waardering voor de vergeten groenten was het voor velen een onvergetelijke ervaring die nog wel even nasuddert.

 * Deze activiteit werd aangeboden door Koock & Wijkwerk met behulp van De Smeltkroes & Swon. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Wij zijn Nijmegen.ReactiesBekijk alle verhalen in je buurt »