De Vlaggenparade: een 4Daagsetraditie

Nog een paar weken en dan is het weer zover: dan start de 106de editie van de 4Daagse! Traditiegetrouw opent Stichting DE 4DAAGSE op zondag 14 juli het grootste wandelevenement ter wereld met de Vlaggenparade.

Velen hebben in het verleden wel eens een Vlaggenparade in het Goffert stadion meegemaakt. Een enorm spektakel vol ceremonie en muziek. Na vier jaar afwezigheid keerde de vlaggenparade in een nieuwe vorm terug in 2016 voor de honderdste editie en wel door het centrum van Nijmegen.

Alle vlaggen van de deelnemende landen worden tijdens de Vlaggenparade meegedragen naar de Wedren. De parade wordt gevormd door circa 1.500 personen, waaronder diverse orkesten, militairen en burgergroepen. De route van de Vlaggenparade beslaat ongeveer 3,5 kilometer met een finish op de Wedren.

De start van de parade is rond 15.45 uur in het Westerpark. Vanaf daar loopt de stoet door de Kanaalstraat. Vanwege het feestelijke karakter van de Kanaalstraat is vorig jaar besloten om de route aan te passen en nog meer door de wijk te lopen! De parade gaat na de Kanaalstraat rechtsaf naar de Waterstraat om vervolgens de weg te vervolgen naar de Biezenstraat. Het zou natuurlijk geweldig zijn als de straten in de wijk versierd zijn en er veel publiek langs de kant staat als warm welkom voor de Vlaggenparade!

De volgende route wordt gelopen:
Kanaalstraat, Waterstraat, Biezenstraat, Voorstadslaan, Lange Hezelstraat, Parkweg, Doddendaal, Plein ‘44, Augustijnenstraat, Grote Markt, Burchtstraat, Hertogstraat, Van Broeckhuysenstraat, Van Schevichavenstraat, Oversteek Oranjesingel, Prins Bernardstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.