Met het blad willen we de bewoners van Oud-West een stem geven.
In Oud-West gebeurt van alles. Er wordt volop gebouwd. Culturele manifestaties trekken mensen uit de hele stad. Er is ook veel aandacht voor in de pers. Alleen de stem van de bewoners wordt nauwelijks gehoord. Maar wie goed luistert, hoort het gonzen en zoemen. Bewoners maken plannen of lopen te hoop tegen plannen waarmee anderen, zoals de gemeente, aankomen. Buurten maken zich zorgen over de leefbaarheid. Gedreven mensen steken de handen onvermoeibaar uit de mouwen om hun buurt op te knappen en om mensen met elkaar in contact te brengen. Er gebeurt veel goeds in Oud-West.

Initiatief
Het initiatief om dit blad te maken, komt van de gemeente Nijmegen. Ze heeft hierbij met een schuin oog gekeken naar vier succesvolle magazines elders in de stad: de Dukenburger, Lindenholt Leeft, De Partituur in Neerbosch-Oost en Mariken in centrum en Benedenstad, allen gemaakt door, voor en met de bewoners.

Uitwisseling
De Wester is bedoeld om uitwisseling tussen de inwoners te bevorderen. Het moet natuurlijk een aantrekkelijk en leesbaar blad zijn dat zoveel mogelijk mensen bereikt. Ook allochtone mensen en jongeren moeten het blad met plezier kunnen lezen. Het blad wil verwoorden wat er leeft in Oud-West. Naast het geven van informatie willen we ook de discussie over
buurtkwesties stimuleren. We nodigen onze buurtgenoten uit hun mening kenbaar te maken.
De Wester bericht over actuele zaken. Daarnaast zijn er artikelen die achtergronden uitdiepen. Er is een mix van buurtspecifiek nieuws en informatie voor iedereen; van serieuze en lichtvoetige kost. Het spreekt voor zich dat er veel ruimte is voor nieuws uit de buurten.

Onafhankelijk
De Wester wordt grotendeels betaald door de gemeente Nijmegen. Er zijn ook inkomsten uit betaalde bijdragen en advertenties. Eén ding staat voorop: de redactie is onafhankelijk en is geen doorgeefluik van informatie of opvattingen van welke groep dan ook.

Ambitie
Onze ambitie is om het blad te laten groeien in kwaliteit. We zijn benieuwd naar uw reactie en naar uw suggesties. Laat ons weten wat u van de Wester vindt. Dat kan via redactie@dewester.info. Daar kunt u zich tevens melden als u op wat voor manier ook mee wilt werken aan de Wester.