Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nieuws:

Wij gaan van start ; Re- integratie inburgering en of dagbesteding

Angela Kilkens, (Dagbesteding, inburgering, re-integrtie Kompas mengelmoes )
7 augustus 2017 , 17x gelezen

De Creatieve Werkvloer; leerwerkplek een uniek concept voor unieke mensen 

(25 aug gaan wij weer van start ; u kunt het hele jaar instromen)

Voor veel kwetsbare mensen is de stap naar betaald werk te groot om uit een lopende redenen. Om te voorkomen dat deze mensen in een isolement terecht komen is het zaak er voor te zorgen dat zij blijven meedoen aan de maatschappij. 

De Creatieve Werkvloer van Kompas Mengelmoes voorziet hier in. 

Of het nu gaat om sociale activering, dagbesteding of arbeidsmatige dagbesteding, bij ons bent u op het juiste adres voor maatwerk. 

De Creatieve Werkvloer biedt een structureel creatief praktisch programma. Wij maken op een ambachtelijke manier duurzame trendy artikelen. Dat gebeurt door gebruikte materialen te recyclen en te restylen. Het ontwerpen en de productie van deze gebruiksartikelen staan  onder leiding van een vakbekwame,  ervaren styliste die wordt bijgestaan door andere vakbekwame medewerkers. Daarnaast werken we samen met ambachtelijke, creatieve bedrijven waar deelnemers een deel van hun praktijkervaring kunnen opdoen. Onze producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en worden verkocht aan particulieren. 

Iedere deelnemer krijgt de kans om zich in dit unieke proces te ontwikkelen en daarin de benodigde vaardigheden leren in een warme, persoonlijke sfeer. We streven er naar om te ontwikkelen wat ieder individu al aan talent in huis heeften zetten breed in.Voor de ene deelnemer is het meedoen sec of het samenwerken met anderen het hoogste haalbare, voor de ander ligt  doorstromen naar betaald werk of een opleiding in het verschiet. Ieder kan naar vermogen en talent deelnemen.  

Op de Creatieve Werkvloer gaat de  aandacht niet alleen uit naar de ontwikkeling van kennis en vaardigheden op vaktechnisch gebied maar juist  naar ontwikkeling van vaardigheden in samenwerken, communicatie en ‘goed werknemerschap’. 

Naast de Creatieve Werkvloer is het mogelijk om begeleiding en coaching te krijgen in  persoonlijke ontwikkeling of in het verbeteren van taal- of computervaardigheden talent ontwikkeling en werknemers vaardigheden. Bij ons staat centraal het aanleren van competenties en werkprocessen, het doel zelfredzaamheid van de individu te vergroten en eigenaar te laten worden van zijn of haar ontwikkeling.

Wilt u meer weten over onze aanpak, maak dan gerust een afspraak. Ons werk wordt door diverse partijen aanbevolen, zoals  de afdeling  Wmo, Zorg en Welzijn en Werk en Inkomen van de gemeente Nijmegen, Pluryn  en RIBW Nijmegen. Wij zijn lid van ZCN coöperatief Nijmegen die erkend is door gemeente Nijmegen.

Reacties