Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Uitgelicht:

Filmvoorstelling: Verdwenen, maar niet verloren

Webredactie de Wester
20 maart 2017 , 195x gelezen

Historische stadsbeelden in De Vereeniging

Ook dit jaar pakt de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer flink uit tijdens haar jaarlijkse voorjaarsvoorstelling. Deze stichting verzamelt en vertoont al sinds 1984 bewegende historische beelden van onze stad en omgeving. En ieder jaar wordt in twee grote voorstellingen in De Vereeniging weer een selectie van dit verzameld materiaal vertoond.

Zo ook dit jaar op maandag 3 april. U kunt zich dan verheugen op een gevarieerd programma waarbij u zich zult verbazen over wat er inmiddels zoal verdwenen en veranderd is in onze stad. Beelden uit een rijk verleden. Verdwenen, maar niet verloren dankzij de filmverzameling van Nijmegen Blijft in Beeld. En dat is dan ook de titel van de voorjaarsvoorstelling van dit jaar.

Zo werkt tegenwoordig nog maar een ruime 10% van de Nijmeegse beroepsbevolking in de industrie. Dat was vroeger wel anders. In de jaren dertig en de jaren vijftig en zestig vormden de fabrieken de hoofdmoot van de werkgelegenheid in onze stad. Reden om daar dit jaar eens wat extra aandacht aan te besteden. Ook het Willemskwartier komt uitgebreid aan bod. Honderd jaar geleden werd begonnen met de bouw van deze wijk. Logisch dus dat in het archief van de Stichting naar bijpassende bewegende beelden is gezocht. En die werden gevonden; voorzien van Nijmeegs commentaar.

Heel trots zijn de mensen van de stichting ook op een pas ontdekt pareltje met stadsbeelden van het Nijmegen in de jaren twintig. Dat moet natuurlijk ook worden vertoond.

Twee voorstellingen

Verdwenen, maar niet verloren wordt vertoond op maandag 3 april tijdens twee voorstellingen in De Vereeniging. De middagvoorstelling begint om 14.00 uur, de avondvoorstelling om 20.00 uur. Inclusief pauze duren ze tweeëneenhalf uur.

De losse kaartverkoop begint op 21 maart. Kaartjes voor de voorstellingen kosten € 10,00. Ze zijn verkrijgbaar bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Mariënburg 26, 6511 PS Nijmegen. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. En tijdens koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis gesloten.

Ook zijn de kaarten online te bestellen 

KBO-leden kunnen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op vertoon van hun ledenpas 2017 kaartjes kopen met korting voor de middagvoorstelling.

Donateurs van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld kunnen twee gratis kaartjes afhalen voor een van de voorstellingen op bovengenoemd adres.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »