Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Uitgelicht:

Helemaal mis met de wijk

Webredactie de Wester
14 juli 2016 , 1084x gelezen

Heel even dacht ik dat het helemaal mis was. Met mijn wijk. Ik had al geschreven over mijn buurvrouw die was overleden. Over haar zorgzame aard ging het, waarbij ik heel even haar katten noemde.

Aanlopers waren het, die ze ooit, jaren geleden, een bordje melk had gegeven omdat ze het niet kon laten. Ze waren gebleven. Ze sliepen in het schuurtje, maar ze bleven schuw, alle drie, te wild om even te kroelen. Niet zoals mijn eigen Woody. Volgens mij lagen ze de hele dag lui in de zon in de steeg. Wanneer ik tegen de avond thuiskwam, dan schoten ze voor me uit, hun buikjes dicht bij de grond. Tien snelle stapjes, dan draaiden ze zich om. Ze keken me aan met hun bange gele ogen. Als ik doorfietste – en ik kon niet anders - dan renden ze weer verder, de hele steeg door tot aan het doodlopende eind. Daar schoten ze dan onder een schutting door, een vreemde tuin in. Tijdelijk weg.

Wie moest er nu voor de katten zorgen? Haar kinderen konden de nieuwe bewoners er niet mee opzadelen. Ze wilden ze niet laten inslapen of naar het het asiel brengen. Nee, deze buitenkatten kenden de omgeving, ze waren er thuis, ze deden niemand kwaad, ze mochten er blijven. De familie kocht een mooie tuinkussenbox waar ze een gat in maakten en voedsel in plaatsten, drinken, wat zachte handdoeken om tegenaan te kruipen in de nacht. Iemand zou voor ze zorgen, ook dat regelden ze. Alles was voor elkaar, precies één nacht lang. Toen was de koffer verdwenen. Gestolen. Uit ons mooie steegje.

Heel even dacht ik: dat kan toch niet waar zijn! Wie doet nu zoiets! Is dit nu mijn wijk? Een buurman vond het ook vreselijk. Hij ging meteen op zoek, vroeg rond en hield niet op tot hij iedereen in de buurt had gesproken. Nee, niemand wist ervan. Ja, natuurlijk was het vreselijk. Een dag later was de box weer terug. Bakjes erin. Poesjes erop, lekker in de zon. 

 


 

 

 

 

 

Stefan van Dierendonck

De columns van Stefan verschenen al eerder in Bewonersmagazine De Wester

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »