Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Balans

Er is in het mooie Nijmegen-West een soort kloof ontstaan ter hoogte van de Marialaan. Als de Wolfskuil en het Waterkwartier ooit al gebroederlijk naast elkaar hebben gelegen, dan is deze relatie aardig bekoeld. De reden? Het Waterkwartier bloeit met de dag verder op. De Wolfskuil lijkt steeds meer en meer het ondergeschoven kindje te worden. Alsof de gemeente, projectontwikkelaars en vastgoedjongens de Wolfskuil zijn vergeten en zich blind staren op het Waterkwartier, met de liefkozende naam: “de nieuwe voorstad”.
 
Zo zijn er in het Waterkwartier onlangs pal naast elkaar twee prachtige, ruime en goed gesorteerde supermarkten geopend, met glanzende vloeren, een grote versafdeling,  ruime paden en een keur aan biologische producten. Onze Albert Heijn steekt er maar schril bij af. Het is een soort derderangs supermarkt geworden van een willekeurig vakantiedorp.
De Paladijn heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt. De torenflat steekt overal boven uit. Het valt me nog mee dat het gevaarte geen schaduw werpt over de Kuul.
Rondom de Kanaalstraat worden om de haverklap prachtige nieuwe woningen opgeleverd, waarin hele nieuwe generaties hun intrek nemen. Wij in de Wolfskuil hebben een prachtig klaprozenpark rondom het Nachtegaalplein, maar van een fraaie nieuwe woning is nog geen spoor te bekennen. Laat staan van een mooi project met een hippe naam als "de nieuwe voorstad". Als klap op de vuurpijl is aan de Marialaan onlangs een heus hip eetcafé geopend. Ik vraag me nog steeds af welke creatieve ondernemer de kerk aan de Tweede Oude Heselaan eens onder handen neemt voor een unieke eetgelegenheid in de Kuul.
 

Van de andere kant, het Waterkwartier heeft dan wel twee prachtige supermarkten, maar dat is nog iets anders dan het bruisende hart van onze Wolfskuil. Wij hebben tenslotte een slager, een opticien, een groenteboer, een slijter, een tijdschriftenwinkel, een drogist, een apotheek en ga zo maar door. Wij hebben alleen geen torenflat, maar daar is niemand rouwig om. Bovenal geldt natuurlijk dat heel Nijmegen-West er de laatste jaren goed op vooruit gaat, daar profiteren wij in de Kuul ook zonder meer van. Maar om de balans een beetje recht te krijgen, zien wij graag wat  fraaie projecten in de Kuul ontstaan. Dan kunnen de Waterkwartierders ook weer eens bij ons op de koffie komen.

  Tadek van Bussel