Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

De Hobby

Er gebeuren spannende en mysterieuze dingen in De Hobby aan de Nieuwe Nonnendaalseweg.Een ritueel dat zich iedere week herhaalt. Op de vroege dinsdagmorgen komen er vanuit alle kanten auto’s aangereden. Ze parkeren nabij de beruchte hobbywerkplaats. Er stappen mannen van middelbare leeftijd uit, die vervolgens grote planken hout uitladen en richting De Hobby lopen. Ze lachen, slaan elkaar op de schouder en bespreken het afgelopen weekend. Gemoedelijkheid alom. Tegelijkertijd verdwijnen er hele boomstammen naar de grote loods op het terrein van De Hobby.
Die grote loods heeft u vast wel eens gezien. Het is een walhalla voor de houtbewerker. Dat vinden die mannen blijkbaar ook, want ze brengen er bergen hout naar binnen. Niets mysterieus aan, hoor ik u denken en daar heeft u ook volkomen gelijk in. Mannen die met hout rommelen,een beetje zagen, een beetje timmeren, deuveltje hier, zwaluwstaartje daar. Ik ben gezegend met twee linkse handen, althans dat beweert mijn omgeving, maar als u dat niet bent dan is een houtwerkplaats van De Hobby de hemel op aarde.
Maar goed, ik dwaal af. Het mysterieuze verschijnseldat zich iedere week op De Hobby voltrekt, is dat ik altijd mannen met stapels hout naar binnen zie gaan, maar ze komen nooit met iets naar buiten. Je zou verwachten dat ze aan het eind van de dag met enorme houten constructies, volledige houten eettafels met stoelen,houten bureaus of toch op zijn minst met een mooi houten speelgoedtreintje voor de kleinkinderen naar buiten komen. Maar niks van dat alles. Aan het eind van de dag komen dezelfde mannen weer lachend naar buiten. Ze slaan elkaar op de schouder en laten zich weer in hun
stalen rossen zakken. De laatste maakt de poort dicht en gaat per voet huiswaarts. Er is weer een dag stapels hout verdwenen in de mysterieuze loods van De Hobby.Mijns inziens kan dat maar twee dingen betekenen.Of Conrad (Savy, voorzitter van De Hobby) laat een enorme aanbouw realiseren.Wat overigens terecht zou zijn, want instituten als De Hobby verdienen alle ruimte in de wijk. Andere mogelijkheid is dat de mannen gewoon iedere week een kampvuurtje bouwen. Ook een heel mannelijke aangelegenheid. Misschien toch maar eens spieken op een doordeweekse dag.