Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nachtegaalplein

Ze kwamen. Ze zagen. Ze sloopten. Ze vertrokken.En toen bleef het stil. Doodstil op het Nachtegaalplein. Het lijkt er zelfs op alsof de slopers in grote haast zijn vertrokken. Er liggen nog twee omvergetrokken bomen. Links en rechts een grote hoop zand. De gekleurde betonblokken die ooit het binnenplein markeerden,staan nog te pronken op de lege vlakte. Ik kan me toch niet voorstellen dat die gekleurde betonblokken weer onderdeel gaan uitmaken van het nieuwe Nachtegaalplein. Ik heb ze in ieder geval op geen enkele artistimpression kunnen ontdekken. Nee, het lijkt erop dat de slopers ze gewoon vergeten zijn.Of ze hadden wellicht een spoedklusje elders. Hoe dan ook, wij zitten nu met een krater.Weliswaar met het authentieke poortgebouw nog prominent aanwezig, maar het blijft een behoorlijke leegte midden in de wijk. Het is dat er inmiddels prachtige borden zijn verschenen van de projectontwikkelaar, maar anders zou je denken dat dit het was. Plein gesloopt. Lege vlakte in de plaats. Met de huidige economische crisis zou het me niet eens verbazen. Als ze lang genoeg niks doen krijgt West vanzelf zijn Groene Buffer. Het onkruid woelt inmiddels al tierig. Twee vliegen in een klap voor de gemeente, zonder dat het een cent kost.
Maar er gloort hoop aan de horizon. Vorige week zag ik ineens mannetjes met houten paaltjes in de weer. Volledig onduidelijk wat ze aan het doen waren natuurlijk, maar ik gok op het uitzetten van kadastrale grenzen.
Er was in ieder geval weer wat leven op het Nachtegaalplein en dat stelde mij al wat gerust. Wellicht wordt het toch nog wat met die krater. En wellicht dat deze de Wester ons weer wat meer op de hoogte kan houden van de verdere plannen.