Street art in de Kuul

Kuulturele Zondag in de Wolfskuil

Op 23 juni 2024 vindt de Kuulturele Zondag plaats. Tijdens dit gezellige wijkfestival in de Wolfskuil kunnen wijkbewoners en andere geïnteresseerden genieten van kunst en cultuur uit de wijk. Het wordt een leuke middag met street art, een straatexpositie, kinderactiviteiten en livemuziek. Iedereen is welkom.

De ‘Kuulturele Zondag’ vindt voor de vierde keer plaats. Het wijkfestival, dat georganiseerd wordt door de Wijkfabriek en Hobbycentrum De Nonnendaal, viert kunst en cultuur in de wijk Wolfskuil in Nijmegen. Het festival vol muziek, theater en beeldende kunst is van en voor wijkbewoners. De ‘Kuulturele Zondag’ is 23 juni van 12.00 – 16.00 uur en de toegang is gratis.

Street art
Bezoekers kunnen deze zondagmiddag met street art aan de slag. Ze worden uitgenodigd om hun gft- of papierbak mee te nemen en die met tape-art te versieren. Ook wordt er een workshop graffiti gegeven door Sacha Boulanger van Waalhalla. Verder worden er ideeën voor locaties en ontwerpen voor street art projecten voor de wijk opgehaald.

Straatexpositie
Aan de Nieuwe Nonnendaalseweg vindt een buitenexpositie plaats tussen de Wijkfabriek en het Hobbycentrum. Achter de ramen en in de voortuinen kunnen bezoekers kunstwerken bewonderen. Sommige bewoners delen eigen werk, anderen stellen hun raam beschikbaar voor kunst van andere kunstenaars.

Bijenhotels en verhalen
Voor kinderen is er ook van alles te doen. Zo kunnen ze een bijenhotel maken en naar verhalen luisteren bij De Hobby. Ook worden ze uitgedaagd ontwerpen te maken voor schilderingen op elektriciteitskastjes en nu nog saaie muren in de wijk.

Festivalsfeer
Bij de Wijkfabriek is veel gezelligheid te vinden. Catherine Schuurman trakteert de buurt op Franse chansons en Soul ’n Pepper laat de Wolfskuil swingen. Mensen kunnen bij het winkeltje Wijkwaar leuke zelfgemaakte spulletjes kopen voor zichzelf of een ander. En tegen een kleine vergoeding is er lekker eten en drinken te krijgen. De Wijkfabriek nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen.

De Wijkfabriek is een belangrijke plek in de Wolfskuil. Hier kunnen wijkbewoners bijpraten, lunchen en winkelen. Ze kunnen er cultuursnuiven en muziek maken, gezelligheid en een luisterend oor vinden. Ook kunnen ze er flexwerken, vieren en vergaderen. De Wijkfabriek omarmt ideeën van bewoners en helpt om ze te realiseren. De Wijkfabriek is er voor én door de mensen uit de ‘Kuul’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.