Uitnodiging online buurtavond hedenavond over parkeerplannen

We nodigen je van harte uit om vanavond  donderdag 22 oktober om 20:00 u mee te doen met de online buurtavond over de parkeerplannen van wethouder Tiemens.  De eerste belangrijke winst is binnen  dankzij het brede protest en de vele honderden posters achter de ramen: in een deel van Nijmegen-West is betaald parkeren voorlopig van de baan.  Maar daarmee zijn we er nog niet.

De parkeerplannen komen samengevat op het volgende neer:

  • Buurtbewoners zijn niet langer baas in eigen buurt. De democratische zeggenschap wordt om zeep geholpen. Tot nu toe beslist een meerderheid van de buurt over wel of niet invoeren van betaald parkeren. In de nieuwe plannen hoeft nog maar 10 procent van de buurtbewoners parkeeroverlast te ervaren. Als gemiddeld meer dan 4 van de 5 de parkeerplaatsen bezet zijn, krijgt een buurt automatisch betaald parkeren.
  • Bij nieuwbouwplannen rond het spoor en Dijkkwartier worden te weinig parkeerplaatsen gerealiseerd waardoor er onvermijdelijk parkeeroverlast ontstaat voor omwonenden. In deze gebieden wordt betaald parkeren opgelegd zonder instemming van bewoners.

Op woensdag 4 november krijgen bewoners de kans om bij de gemeenteraad in te spreken. En op woensdag 11 november bespreekt de gemeenteraad voor het eerst de aangepaste parkeerplannen van het college. Het is zaak om vóór die tijd een meerderheid van de raadsleden te overtuigen: Betaald parkeren? Wij blijven baas in eigen buurt! Verder moet duidelijk worden dat er bij nieuwbouwprojecten voldoende parkeergelegenheid moet komen, zodat de omgeving niet met parkeerproblemen wordt opgezadeld.

Doe vanavond om 20:00 uur mee met de online buurtbijeenkomst.  SP-fractievoorzitter Hans van Hooft wil samen met u bespreken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat deze plannen van tafel gaan en bewoners baas in eigen buurt blijven.

Je hoeft alleen maar op onderstaande ZOOM link te klikken om mee te doen.
https://spnl.zoom.us/j/83792513150?pwd=TUVRUVJoY2ZESG91L2oxSFNjYllCZz09

Meeting ID: 837 9251 3150
Passcode: d5nhrE

Als je nog nooit iets met ZOOM hebt gedaan, wordt je eerst gevraagd om de app te installeren. Klik hier voor meer informatie over het gebruik en downloaden van ZOOM.

Wat kun je nog meer doen?

  • Je kunt ook je buren uitnodigen om mee te doen, door deze mail naar ze door te sturen. Ze kunnen zich aanmelden voor de buurtbijeenkomst op  https://nijmegen.sp.nl/baasineigenbuurt
  • Zit jij op Facebook? Deel dan ons bericht! En deel ons Facebook-evenement.
  • Wil jij een ‘verse’ poster voor achter het raam? Brengen wij graag! Mail ons dan even.

Hopelijk zien we je vanavond in beeld bij onze buurtavond! Tot dan.

Met vriendelijke groet,

SP Nijmegen,

nijmegen@sp.nl  en 06-42871910 (Jeroen Kolkman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.