Brandstichting Maria Kapel Wolfskuil

Dinsdagochtend 3 Maart ontdekten de parkwachten van het Florapark dat er brand was geweest in het kapelletje aan de Looimolendijk bij de Witte  Molen. Het was meteen duidelijk dat de brand opzettelijk moet zijn aangestoken door vandalen. Totaal respectloos en je vraag je af wie tot zo zoiets in staat is.  Er is veel roetschade aan de muren en het plafond en de verlichting is stuk. Bijna alle ingelijste foto’s die er hingen, lagen in een hoekje op een brandstapeltje. Slechts enkele foto’s hebben de vernielzucht overleefd. Er zijn ook Mariabeeldjes, prentjes en een houten kruisbeeld  verbrand.

Het kapelletje is in de Wolfskuil en omgeving wel haast een heiligdom geworden voor bewoners en bezoekers om af en toe even stil te staan bij hun overleden familieleden of buurtbewoners en om er een kaarsje op te steken. De parkwachters hebben na de constatering meteen de wijkagent ingeschakeld, die Stichting Florapark adviseerde meteen aangifte te doen.

Bij de gemeente is aan de wijkbeheerder gevraagd om het kapelletje aan de binnenkant zo snel mogelijk schoon te spuiten. Enkele bewoners boden meteen aan daarbij te helpen en het kapelletje opnieuw te schilderen.

Namens de Vrienden van het Florapark.
Leo Woudstra.

Foto’s: Geert Timmer en Ger Neijenhuyzen

Een foto van voor de brandstichting

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.