Een mooie timelapse van het nieuwbouwproject in het Waalfront op de plek waar vroeger Fort Krayenhoff stond. De diamantvormige paviljoens zijn geïnspireerd op een lunet van een verdedigingsbolwerk en zijn ontworpen door Orange Architects uit Rotterdam. De oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor een groen park waarin de drie diamantvormige parkpaviljoens komen. De situering van de paviljoens is afgestemd op de natuurlijke zichtlijnen door het park.

Fort Krayenhoff werd in de jaren 1824-1831 gebouwd aan de linkeroever van de Waal, ongeveer een kilometer stroomafwaarts van het toen nog ommuurde Nijmegen. Het was één van de vele forten, die in de 19de eeuw in een wijde cirkel rondom Nijmegen verrezen. Opdrachtgever voor de bouw van deze forten was baron C.R.T. Krayenhoff (1758-1840). Deze Nijmegenaar had het tijdens de Franse bezetting geschopt tot Minister van Oorlog en werd in 1814 door Koning Willem I benoemd tot inspecteur-generaal der Fortificaties. In die functie kreeg Krayenhoff de opdracht om de landsverdediging te organiseren. Na zijn dood werd Krayenhoff begraven in een kelder van het naar hem vernoemde fort.
In 1914 besloot de gemeente tot afbraak van fort Krayenhoff, dat zijn functie toen al enige tijd had verloren. De overblijfselen van baron Krayenhoff werden overgebracht naar begraafplaats Rustoord aan de Postweg en de zerk, die op last van Koning Willem II op zijn graf was geplaatst, kreeg een plaats in een parkje aan de Krayenhofflaan.