Laatste Open dag Villanova-ateliers?

Op zondagmiddag 1 oktober van 13.00 tot 19.00 houden de vernieuwde Villanova-ateliers (Villanovastraat 2) in hun nog jonge samenstelling van kunstenaars, creatieve makers en innovatieven een tweede Open dag.

De week daarop, zaterdagavond 7 oktober, in samenwerking met de Wijkfabiek, zijn we beschikbaar voor de “Nacht van de Ommetjes”.

Welkom dus.

De laatste keer?

De plannen voor de herinrichting van de Villanova-buurt komen in een eindfase. Na de zomer praten de bewoners en de gemeente over het nieuwe plan waarbij de ateliers verdwijnen. In de volgende Wester-editie daarover meer. Er is dus nog hoop voor een verstandig, duurzaam en sociaal toekomstbestendig beleid! Mocht de gemeente niet tot andere gedachten komen dan betekent dat een aderlating voor beleving van kunst, cultuur en ontmoeting in de ‘Wolfskuul’, een wijk met geschiedenis.

De Villanova-creatieven bieden graag een tegenprestatie tegen betaalbare ruimte. Daarom zetten wij ons sinds een jaar in voor de culturele leefbaarheid in de omringende wijk(en) door aanwezig te zijn. Zoals onlangs nog bij de Raamkunst-expositie op de Nieuwe Nonnendaalseweg.

Wat is er zoal te zien en beleven?

Teken- en schilderwerk, -abstract en figuratief-, sculpturen van divers materialen, 3D-pen demo, installaties, gecombineerde technieken, digitale technologie, videoclips, (straat)theaterkleding en -attributen.

Tevens life muziek en een springkussen op het plein voor de kids. In de hal een teken- en gemoedskrashoek en wellicht wat andere activiteiten die nog een verassing zijn.

Er is nog ruimte voor twee/drie creatieve wijkbewoners om hun werk te exposeren. Ook musici uit de wijk zijn welkom om hun muziek life te komen spelen.

Interesse? Mailtje naar eos-eco@protonmail.com

Harm Koppers, film/videoclipmaker, Villanova-ateliers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.