Bibliotheek De Biezantijn tot en met 18 november gesloten

Bibliotheek De Biezantijn is zeker tot en met woensdag 18 november gesloten. Dit is het gevolg van de strengere coronamaatregelen die de Nederlandse overheid op dinsdag 3 november aankondigde.

Alle 26 vestigingen in de zes gemeenten in het werkgebied van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tenminste twee weken dicht. Het gaat om de bibliotheken in Nijmegen, Heumen, Berg en Dal, Beuningen, Overbetuwe en Lingewaard. De Bibliotheken op school gaan níet dicht, omdat de basisscholen open blijven. Leerlingen van scholen met een Bibliotheek op school kunnen dus nog steeds boeken lenen.

Activiteiten in de bibliotheek geannuleerd

Alle activiteiten van de bibliotheek zijn geannuleerd. Wel zullen enkele activiteiten online plaatsvinden. Welke dat zijn, wordt later bekend gemaakt via de website van de bibliotheek (www.obgz.nl/agenda).

Boetevrij
De bibliotheek hanteert tussen donderdag 4 november en donderdag 26 november een boetevrij beleid. Geleende materialen worden automatisch verlengd tot en met 26 november. Bibliotheekleden hoeven voor materialen waarvan de uitleentermijn in deze periode verloopt, geen telaatgeld te betalen.

Tips voor thuis
Toch blijven lezen en leren met de bibliotheek? Online is de bibliotheek altijd open. Bibliotheekleden kunnen gratis gebruikmaken van de online diensten van de bibliotheek, zoals het lenen van e-books en luisterboeken. Op de ‘Tips voor thuis’ pagina (www.obgz.nl/tipsvoorthuis) staan onder meer leestips, taalspelletjes voor kinderen, online lesmateriaal voor ouders en leerkrachten en tips om digitaal en taalvaardiger te worden.

De Bibliotheek Gelderland Zuid volgt de landelijke maatregelen op de voet. Kijk voor de meest actuele informatie over de coronamaatregelen van de bibliotheek op www.obgz.nl/corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.