Bijzondere Modeshow Marikenhuis

Op 7 oktober presenteert het Marikenhuis een modeshow in de Lindenberg in Nijmegen. De modellen van de show zijn vrouwen die ervaring hebben met borstkanker. De getoonde kleding is geschikt voor elke vrouw en voor allerlei activiteiten en wordt gesponsord door verschillende sport- en modezaken in Nijmegen en omgeving.

Oktober is de borstkankermaand. Het Marikenhuis, centrum voor leven met en na kanker, wil vrouwen die hiermee te maken hebben een hart onder de riem steken. Borstkanker is in Nederland bij vrouwen de meest voorkomende vorm van kanker: één op de zeven vrouwen krijgt hiermee te maken. Dat betekent dat ook veel mensen in hun omgeving ermee geconfronteerd worden.

In de show dragen de modellen kleding die geschikt is voor de hele dag: nachtkleding, sporttenues, prothese lingerie, mooie prothese badmode, fleurige stads- en mooie uitgaanskleding. De modellen laten zien hoe positief ze in het leven staan en hoe mooi en sterk ze zijn, ook met en na borstkanker.

Renske Helmer-Englebert, burgemeester van Wijchen, voorheen wethouder te Nijmegen, en zelf getroffen door (borst)kanker, presenteert de modeshow.
De modeshow duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Entreeprijs is € 10,-, inclusief koffie of thee voor aanvang en een consumptie in de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Lindenberg: Agenda – Lindenberg Cultuurhuis Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.