Denk mee op 18 april over de toekomst van het huidige P+R- en Vissers Meubelen-terrein

Het stationsgebied van Nijmegen ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Het gebied wordt een plek waar reizen, wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen. Deze ontwikkelingen vinden voor een belangrijk deel en als eerste plaats in het Westerkwartier (dat is het gebied tussen de Hezelpoort en de Koninginnelaan).
Eén van de plekken die de gemeente Nijmegen gaat aanpakken en waarvan het nog open is wat er komt, is het huidige P+R- en Vissers Meubelen-terrein. Omdat we hier nog in de verkenningsfase zitten is er op dinsdag 18 april een bijeenkomst om mee te denken over hoe we dit gebied kunnen vernieuwen en verbeteren. Wat zijn de kansen, ideeën en mogelijke oplossingen voor dilemma’s? Tijdens de avond  informeren wij u waar u wel en niet over mee kunt denken en op welke manier dat kan. De avond vindt plaats in het stadhuis van de gemeente Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur                  Inloop met koffie en thee
19.15 uur                  Korte plenaire presentatie
19.30 uur                  Gespreksronde 1
20.20 uur                  Gespreksronde 2
21.00 uur                  Afronding met hapje en drankje
21.30 uur                  Einde

Gespreksrondes
Tijdens de gespreksrondes gaan aanwezigen per thema met elkaar in gesprek over de kansen en oplossingsrichtingen in het gebied. Dit doen we aan de hand van vier thema’s, te weten:
Tafel 1    P+R en Parkeren
Tafel 2    Bouwvlak nieuwbouw en functies
Tafel 3    Openbare Ruimte en Groen
Tafel 4    Leefbaarheid

Eén gespreksronde duur 40 minuten, daarna is er een wissel. U kunt zich voor maximaal twee thematafels aanmelden.

Aanmelden
Komt u naar de avond? Meld u zich dan aan via nijmegen.nl/bijeenkomst18april. Gelieve hierbij aan te geven over welke twee thema’s u wilt meepraten. Het is voor ons prettig om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Aanmelden is niet verplicht.

Vragen en meer informatie
Heeft u vooraf vragen? Neem dan contact op door een mail te sturen naar stationsgebied@nijmegen.nl. Meer informatie vindt u op nijmegen.nl/stationsgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.