Dit jaar persoonlijke ‘stille’ herdenking V1 bominslag Waterkwartier

Na de officiële herdenking op 18 februari 2020, 75 jaar nadat een Duitse V1 bom neerkwam op de hoek Biezenstraat-Waterstraat, deed corona zijn intrede in ons dagelijks leven. De impact hiervan is nog immer groot en zorgt ervoor dat er in 2021 geen stille herdenking met u als betrokkenen of belangstellenden kan en zal plaatsvinden.

Uit eerbied voor, en ter nagedachtenis aan de slachtoffers van deze V1-bominslag, kan iedereen die dat wilt, op zijn/haar eigen wijze op donderdag 18 februari hierbij stil staan. Voor degenen die dat willen is er tevens gelegenheid om bloemen bij de plaquette te leggen. Hiertoe zal de tuin van klooster ‘De Bron’ aan de zijde van de Biezenstraat toegankelijk zijn via het hek bij de zijdeur.

Omdat de V1 bom in de vroege ochtend van 18 februari 1945 is gevallen, verzoeken wij u desgewenst bij voorkeur om in de ochtend de slachtoffers in stilte te herdenken. Er is echter gelegenheid om tot 16.00 uur bloemen bij de plaquette te leggen. Het moge voor zich spreken dat bij aanwezigheid van meerdere mensen u de coronaregels in acht dient te nemen.

Dank voor uw aandacht. We wensen u veel sterkte toe, ook in de komende tijd.

Met hartelijk groeten,
Namens het comité herdenking V1 bominslag Waterkwartier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.