Een nieuw Maasplein

Vanavond is het vernieuwde Maasplein (Maaspark) geopend door wethouder Velthuis en Margot Ribberink.

Er zijn 2100 m2 stenen vervangen door gras en beplanting. De groene invulling van het plein draagt bij aan een beter klimaat: groen zorgt voor koelte bij tropische dagen en groen vangt het regenwater goed op. Als gemeente willen wij het goede voorbeeld geven door onze versteende pleinen om te vormen tot een mooie groene omgeving waar jong en oud kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten.

Het Maasplein is duurzaam en volledig met hergebruikte materialen ingericht. Hiermee is een groen park gecreëerd, waar men elkaar kan ontmoeten en spelen. De locatie heeft een rijke Romeinse historie. Het Maasplein bevindt zich op de locatie van een oude Romeinse tempel. Het Romeins verleden kunt u terugzien in het ontwerp. De planten hebben een Romeinse link. Het zijn gewassen waarmee Romeinen hun tuinen versierden zoals rozen, hazelaar en moerbei. En er staan kastanjes, bomen die de Romeinen hebben geïntroduceerd in Nederland.

Dit is de eerste locatie in Nijmegen waarbij we het Romeins verleden gevisualiseerd hebben in beplanting en materiaalkeuze. Hierbij is volledig gebruik gemaakt van bestaande materialen.

Tekst en foto’s: Dave van Brenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

SUMMER VIBES Oud-West

ma jun 17 , 2019
Ben jij tussen de 9 en 16 jaar? Kom dan vrijdag 28 juni tussen 17.00 en 21.00 uur gezellig langs op het Teersplein in de Sperwerstraat. Er zijn verschillende workshops… Voetbaltoernooi Henna workshop DIY kleding pimpen (neem oude kleiding mee) Armbandjes maken Dans workshop Graffiti workshop Zien we jou ook […]