Eerste bewoner nieuwbouw Molenweg krijgt sleutel

De eerste bewoner van het nieuwe appartementengebouw van Portaal aan de Molenweg in Nijmegen, ontving op 19 april de sleutel van haar appartement. Daarmee is een start gemaakt met de verhuur van de sociale huurwoningen. Naar verwachting zijn alle 109 appartementen in juni opgeleverd.

 “Ik ben superblij met mijn nieuwe appartement”, zo liet mevrouw Nicoline van Gelder, de eerste huurder van de nieuwbouw, weten. “Het is perfect voor mij. Deze appartementen zijn erg mooi en liggen ook nog eens op een fijne plek.” Nicoline van Gelder gaat de komende weken verhuizen en ziet uit naar de kennismaking met de buren en de wijk.

Voormalig tuincentrum

Met de uitgifte van de eerste sleutels, nadert de nieuwbouw zijn volledig oplevering. Op het terrein van het voormalig tuincentrum aan de Molenweg in Nijmegen, heeft aannemer Veluwezoom Verkerk voor Portaal 109 appartementen inclusief parkeergarage gerealiseerd. 27 Woningen zijn voor Driestroom. In de appartementen van Driestroom komen mensen met autisme en een normale begaafdheid te wonen, die ondersteuning nodig hebben bij het zo zelfstandig mogelijk wonen.

Doorkijkje naar de Witte Molen

Wanneer een voorbijganger langs het appartementengebouw loopt en stil staat voor de onderdoorgang van het appartementengebouw, dan ziet deze een bijzonder beeld: via de binnentuin van het appartementengebouw ziet deze De Witte Molen in de verte. Daarmee is de molen via het gebouw symbolisch verbonden met de Molenweg. Binnenkort is het straatwerk en de inrichting van de binnentuin klaar en kunnen voorbijgangers zelf onder het gebouw doorlopen.

Laatste werkzaamheden

In de komende weken worden de terreinwerkzaamheden bij de nieuwbouw opgepakt. Zo is begonnen met het herstel van het trottoir en het parkeren aan de Molenweg. Het herstel van de aansluiting in de Bosbesstraat wordt in de komende weken opgepakt.  Als sluitstuk pakt de aannemer de aansluiting van de Klaverstraat naar de parkeerkelder van de nieuwbouw op. Deze ligt aan het begin van de Klaverstraat. Hiervoor moet het eerste stukje van de Klaverstraat tweerichtingsverkeer worden. Begin mei 2018 start Van Dalen met de aanpassing van de straat: zij maken het begin van de straat een stukje breder, deze schuift iets op richting de nieuwbouw. Bewoners van de Klaverstraat ondervinden hiervan hinder, zo wordt een deel van de straat tijdelijk afgesloten.

Gezamenlijke opening

Als de werkzaamheden deze zomer zijn afgerond en de nieuwe huurders allemaal hun sleutel hebben ontvangen, organiseert Portaal met Driestroom een gezamenlijke opening. Een mooi moment om kennis te maken met het gebouw, haar bewoners en met omwonenden.

Tekst en foto: Portaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.