Gemeente start interactieve campagne voor jongeren; de lockdown Q&A

Coronamaatregelen hebben effect op iedereen, en zeker ook op jongeren. De hele tijd alleen op je kamer zitten, het wegvallen van je sociale cirkel waar je anders zo fijn jezelf kunt zijn, het gebrek aan een uitlaatklep. Er zijn vragen over het waarom van de maatregelen en er zijn vragen over het perspectief. Docenten, sport- en cultuurcoaches, jongerenwerkers, psychologen of huisartsen; iedereen kent de vragen en de signalen van jongeren.

Om daar gehoor aan te geven wil de gemeente jongeren met elkaar in contact te brengen en met de experts in Nijmegen die voor de jongeren klaarstaan. Daarom biedt de gemeente een platform voor contact en start de interactieve campagne “je bent jong, je wil wat, maar je mag niks”. Met deze campagne heeft gemeente Nijmegen, ook online, oog en oor voor de wensen en problemen van de jongeren in de stad.

Perspectief bieden

Grete Visser Wethouder Zorg en Onderwijs: “We willen dat jongeren zich gehoord voelen. Dat tips worden gedeeld, dat ze de hulp zien die de stad te bieden heeft. Maar we willen vooral dat jongeren perspectief ervaren. We willen inspiratie bieden, en dat jongeren zich melden bij organisaties als ze ondersteuning nodig hebben“.

Dit doet de gemeente door elke woensdag op hun Instagramprofiel een platform te bieden aan verschillende experts in de stad. Via deze interactieve campagne kunnen jonge mensen elke woensdag vragen stellen aan een andere professional uit de stad. Dit zijn de jongerenwerkers, een psycholoog, de buurtsportcoaches of studentenbegeleiders. Jongeren kunnen actief deelnemen aan de campagne door vragen te stellen, of rustig meelezen welke tips gedeeld worden over hoe je de lockdown volhoudt, wat je kunt doen als je somber bent of hoe je een gezonde levensstijl vasthoudt.

Positieve try out met jongerenwerkers

Vorige week was de eerste try out en daar bleek al direct veel belangstelling. De jongerenwerkers Boubaker en Joanna bereikten zo’n 26 duizend personen. Ze beantwoordden vragen als “Waar kunnen jongeren heen als ze het thuis niet goed hebben?” en “Sommige jongeren voelen zich nu erg eenzaam, hebben jullie daar tips voor?”. Naast de antwoorden en tips van de jongerenwerkers, reageerden mensen ook met tips om in contact te komen, door bijvoorbeeld samen te gaan skeeleren, of fotograferen in de Ooij.

De komende woensdagen volg je de lockdown Q&A op het instagram-account @gemeentenijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.