Inloopavond Waalfront

Op 24 januari 2019 van 18.30 tot 20.30 uur organiseert de gemeente Nijmegen in het Honigcomplex (Bouillonzaal) een inloopavond over het Waalfront. Die staat in het teken van twee bestemmingplannen: Dijkkwartier-Oost (bebouwing Weurtseweg/ Laan van Oost-Indië) en Park Fort Krayenhoff (aanleg park en 3 appartementengebouwen). Ook is het Ontwikkelingsbedrijf Waalfront aanwezig om te vertellen over andere belangrijke ontwikkelingen, zoals het Waalkwartier Honig/slachthuis en de verdere aanleg van de Laan van Oost-Indië. In januari verspreidt de gemeente nog een uitnodigingsbrief met meer uitgebreide informatie over de inloopavond. Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14024.

Actuele ontwikkelingen Waalfront
Het Waalfront ontwikkelt zich in een rap tempo. Het laatste nieuws van het Ontwikkelingsbedrijf Waalfront op een rij:

Sloop slachthuis
In december start de sloop van het slachthuis. Eerst vindt asbestsanering plaats. Dit gebeurt op een veilige manier, voornamelijk binnenin de gebouwen. De omgeving zal hier weinig van merken. Tussen februari en maart begint de daadwerkelijk sloop. Vrachtwagens vervoeren het sloopafval via de Havenweg en Weurtseweg op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. De aannemer treft diverse maatregelen om de overlast van geluid en stof te beperken.

Batavia / Koningsdaal Noord in verkoop
Begin 2019 start de verkoop van de woningen in twee blokken van het deelgebied Batavia/ Koningsdaal Noord. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting halverwege 2019. De voorbereidingen hiervoor – het bouwrijp maken van de gronden – lopen.

Verleggen kabels en leidingen Laan van Oost-Indië
Half maart 2019 starten de voorbereidingen voor het verder aanleggen van de Laan van Oost-Indië vanaf de Waalbanddijk, en voor nieuwbouw in Dijkkwartier Oost. Kabels en leidingen worden verlegd. Hoewel geprobeerd wordt de overlast te beperken, kan dit tijdelijk wat ongemak opleveren voor fiets- en autoverkeer.

Sloop woningen Weurtseweg
De woningen aan de Weurtseweg die in het deelgebied Dijkkwartier-Oost vallen, worden snel gesloopt.

Vragen en/of opmerkingen, ook tijdens de sloopwerkzaamheden van het slachthuis, kunnen worden gemaild naar info@waalfrontnijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.