Kinderen organiseren sportdag voor henzelf en ouderen

Een groep kinderen van groep 5 tot en met 7 van de Brede School Michiel de Ruyter te Nijmegen en studenten van de Radboud Universiteit organiseren op 26 mei een sportdag voor de bovenbouw kinderen van hun school en ouderen uit de buurt. De sportdag is ook voorzien van allerlei gezonde hapjes met dank aan de lokale Albert Heijn. Deze gezonde activiteit vindt plaats op vrijdag 26 mei van 12:00 tot 14:00 in Park Leeuwenstein. Alle ouderen uit de omgeving van Nijmegen-West zijn welkom om gezellig mee te sporten onder het genot van gratis snacks en water.

Brede School Michiel de Ruyter doet mee aan een project van stichting Move. Move verbindt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten met studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving, zodat de kinderen hun talenten ontdekken en leren wat zij zelf kunnen bereiken, welke impact zij kunnen hebben op hun eigen leefomgeving en welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. De kinderen zijn de voornaamste bedenkers van het project en de studenten helpen om hun ideeën te realiseren.

Na een aantal “Bedenk en doe sessies” bleek dat de kinderen graag aan de slag wilden met het thema Bewegen en Gezondheid. De kinderen konden maar moeilijk kiezen tussen een sportieve activiteit en gezond eten, dus waarom niet allebei? De kinderen wilden de sportdag niet alleen organiseren voor henzelf maar voor iedereen. Na wat brainstormen werd besloten de sportdag te organiseren voor groep 5 tot en met 8 van hun eigen school én ouderen uit de buurt. De grootste uitdaging? Nadenken over welke hapjes nou echt gezond zijn en welke sporten leuk en toegankelijk zouden zijn voor zowel kinderen als ouderen. Want dat iedereen zich welkom voelt stond voorop. Zoals één van de kinderen die ervaring had met buitengesloten worden zei: “Welkom voelen is een van de belangrijkste dingen, want als mensen zich niet welkom voelen is dat niet fijn.” Uiteindelijk werd dus gekozen voor oud Hollandse spelletjes; jeu de boules, badminton, en flessenvoetbal. Dankzij de lokale Albert Heijn en Stichting Ik Ben Geweldig wordt er ook gezorgd voor allerlei groente en fruit en krentenbollen en gezonde wraps.

Over Stichting Move
Stichting Move realiseert duurzame verbindingen in de samenleving met projecten die ontmoeting stimuleren. Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In een doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen op basis van die talenten. Al meer dan 16.000 kinderen en jongeren deden mee aan een Move-project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.