Laten we ons hart weer openen

Morgen 31 augustus 2021 zullen op Heumensoord voor de tweede keer in een paar jaar tijd mensen arriveren die vanwege levensgevaar hun land hebben moeten verlaten. De mensen die tijdelijk op Heumensoord zullen verblijven zijn evacués uit Afghanistan, mensen die zich samen met onze regering en hulporganisaties hebben ingezet voor een democratisch en rechtvaardig Afghanistan en nu in levensgevaar alles achter hebben moeten laten na de overrompeling door de Taliban.

Wij Nijmegenaren weten hoe we onze gasten een warm welkom moeten heten, wat er nodig is om in Nijmegen een voorlopig thuis te kunnen bieden, en dat bieden we graag. Dat hebben we met zijn allen laten zien in 2015 en dat zullen we nu ook met zijn allen laten zien.

Daarbij hebben we natuurlijk ook geleerd van de vorige ontvangst, hoe mensen zo snel mogelijk zelf te betrekken, te zorgen voor netwerk en hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk te beginnen met bijvoorbeeld taallessen en ontmoetingen met Nijmegenaren, maar ook dat we bijdragen aan de behoefte aan rust na een ingrijpende periode.

Wij roepen hierbij op om het Nijmeegs hart te openen, hulp te geven waar dat nodig is en een luisterend oor te bieden aan onze Afghaanse gasten, te vragen waar behoefte aan is en rekening te houden met de bijzondere situatie waar we nu met zijn allen midden in een pandemie in zitten.

We roepen hierbij ook het COA en gemeentebestuur op om samen te kijken hoe we ons nuttig kunnen maken en aan een nieuwe start kunnen bijdragen in een verschrikkelijke situatie.

Namens de oud-Nijmegenaren van Het Jaar: Roland van der Hoek, Sybrand de Jong, Mia Schoffelen, Hendrik-Jan Derksen, Eugenie Aartsen, Linda van Aken, Bas Bloem, Qader Shafiq, Tim Hogenbosch, Saïd Achouitar , Rob Jaspers en Rhea Elise Khoeblal.

En wil je hulp bieden mail naar NijmegenvoorHeumensoord@bindkracht10.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.