Leerlingen van basisschool Michiel de Ruyter maken korte films over Nijmegen Oud-West

Op pad met wijkagent Roel, steppen in Waalhalla en diepte-interviews bij kinderboerderij Kobus. Voor het filmproject Wijkreporters Oud-West trokken leerlingen van Brede School Michiel de Ruyter de afgelopen maanden de wijk in op zoek naar de verhalen van hun wijk.

De Wijkreporters Oud-West zijn 11 kinderen, in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, van Brede School Michiel de Ruyter. In negen workshops leerden Isa, Errin, Elias, Ilja, Abel, Saar, Sam, Jazzley, Ellis, Leander en Hugo de camera bedienen, interviewen, presenteren voor de camera, maakten ze stopmotion filmpjes en werkten ze met een greenscreen.

Ook gingen ze zelf de straat op om te filmen. Zo gingen Ilja, Errin en Elias een middagje op pad met wijkagent Roel. Liepen Isa, Ellis, Hugo en Saar een middag mee op kinderboerderij Kobus. En gingen Sam, Leander, Abel en Jazzley steppen in Waalhalla.

Het resultaat van alle inspanningen? Drie leuke wijkreportages die woensdag 13 juli tijdens het schoolfeest van Michiel de Ruyter in première gaan. Tijdens dit filmfestival presenteren de wijkreporters hun eigen werk en nemen ze het publiek mee in hun filmervaringen. En natuurlijk zijn er ook een rode loper en popcorn.

Benieuwd naar het werk van de wijkreporters, volg ons dan op Instagram (@dewijkreporters) of bekijk onze Facebookpagina (facebook.nl/wijkreporters). Hier vindt u alle films en meer updates over het project en ander werk van Stichting Beeldenwereld.

‘De Wijkreporters’ is een meerjarig filmproject van Stichting Beeldenwereld. Beeldenwereld wil met haar projecten bijdragen aan een eerlijke en leefbare maatschappij waarin iedereen vanuit een gelijke en sterke basis kan deelnemen. Dit doet zij door samen met kinderen en (jong)volwassenen videoproducties te maken over hun eigen leven. Door de vaardigheden die de deelnemers zo op doen staan zij sterker in de maatschappij.

Eén reactie op “Leerlingen van basisschool Michiel de Ruyter maken korte films over Nijmegen Oud-West“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.