‘Mijn Groene Wijk’ in Nijmegen

9 duurzame acties in 9 wijken in 2019!

Heb jij een goed idee om jouw wijk mooier, groener of leuker te maken? Dan is dit je kans!

2018 was het jaar waarin Nijmegen European Green Capital was. We willen niet dat de duurzame inzet van de inwoners ophoudt, er zijn immers zoveel goede ideeën en enthousiaste bewoners in onze stad.

Om die reden organiseert de Stichting Green Challenges het project ‘Mijn Groene Wijk’. In dit project worden 9 wijkinitiatieven ondersteund door de Stichting, met kennis, netwerk en geld.

Negen initiatieven

Nijmegen telt 44 wijken, verdeeld over 9 stadsdelen. Hier komt het idee vandaan om 9 wijkacties uit te voeren. Mensen uit jouw eigen wijk kunnen contact opnemen met de organisatie als zij een goed idee voor de wijk hebben. Dit kan via www.mijn-groenewijk.nl.

Ondersteuning door de Stichting 

We bieden ondersteuning bij de opstart van de wijkactie en we begeleiden de wijkbewoners daar waar er behoefte aan is. Tevens stellen we per wijk een budget beschikbaar, zodat er ook daadwerkelijk dingen mogelijk zijn.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het koppelen van contactpersonen / experts die je nodig hebt
  • Inventariseren wat je nodig hebt om je actie op te kunnen zetten
  • Het begeleiden van een werkgroep in je wijk
  • De aanschaf van planten bij de wens om te vergroenen. Of aan het maken van flyers om bezoekers voor een duurzaam wijkfestival te werven.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een initiatief voor jouw eigen wijk? Kijk dan op www.mijn-groenewijk.nl voor meer informatie en contactgegevens.

Of stuur direct een mail aan bram@lentekracht.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.