Open dag Cultuurspinnerij de Vasim

Zonnige energie
Het feestelijke buitenseizoen begint bij De Vasim op zondag 14 april 13:00-19:00 uur. De bijna 80 Vasimmers, de bijna 500 zonnepanelen op dak en alle bezoekers zorgen die dag voor een zonnige energie, ongeacht het weer.

Voor jong en oud
De Open Dag wordt een vrolijk, creatief, kunstzinnig, muzikaal, ambachtelijk, sportief, inspirerend, duurzaam en sprankelend event voor jong en oud. Vasimmers en Vasim-connecties betrekken je bij hun werk, creaties en nieuwe plannen. Schroom niet om zelf mee te doen met de Vasim-spelen, de hoelahoep te pakken, een fitnesscircuit te doen, te jongleren of balanceren of een portretfoto te maken. Of ga gezellig met wat lekkers op het terras zitten. De keuze is reuze bij de foodtrucks en aan de bar.

Sfeermakers
Wissel het dan wel af met sfeer proeven, want er is een boel te zien en te beleven. Wat dacht je van live muziek van The Moans en Kay Geurts&de Hoofdact, en Trio Van Geffen, een acrobatiekshow van Vasim Circus Space, DJ’s Jenny Rose en L’Amour, live graffiti, een originele Wall of Death waar tegen de muur omhoog gereden wordt, de Circus Factory die jong en oud uitdaagt tot een eigen show, een expositie van werk gemaakt op De Vasim (o.a. Merel Holleboom, Jac Splinter, Montse Hernandez i Sala, Ger Driessen, Daan van Neerven). Textieldrukkerij Groene Was biedt je een kijk in hun zeefdrukkeuken, in de grafische ruimte wordt allerlei moois gemaakt met oude en nieuwe printtechnieken. De Water-wandeling sponsorloop heeft die dag De Vasim als start- en eindpunt. Kortom; voor alle leeftijden is er wat te beleven.

NYMA-lounge
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in het NYMA-kwartier? In de NYMA-lounge vind je meer informatie over het gebied rondom de watertoren. Leden van het NYMA-ontwikkelteam zijn aanwezig om je bij te praten. Heb je vorig jaar de NYMA-expeditie gemist of ben je benieuwd naar de voortgang op het terrein, dan sluit je aan bij de rondleiding.

Zonnigheid
De inmiddels jaarlijkse Open Dag van de 17-jarige Vasim heeft een zonnig track record. Zou het weer toch tegenzitten dan zijn er altijd nog de tenten van De Markies en alle ruimte in ons gebouw. Hoe dan ook; gratis toegang. Het belooft een mooie dag te worden!

En na de Open Dag
… ben je ook van harte welkom. Er staat vanalles op onze agenda; in het paasweekend feesten van Drift en Zusje van Debbie, het Vasim Familietheater op 21 april, Kidspret in de meivakantie, Spoetnik op 18 mei, Drift Festival op 8 & 9 juni, The Big Draw begin september, Halloween Experience in oktober, musicalvoorstellingen in het najaar, Bauhauz, FortaRock Benefiet, vakbeurzen, congressen, herdenkingen, workshops, circustrainingsavonden, foto- en filmshoots en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.