Stip Oud-West vanaf 19 maart dicht op vrijdagochtend

Stip Oud-West in wijkcentrum Titus Brandsma

Stip Oud-West in wijkcentrum Titus Brandsma is een van de drukste Stips van de stad. Afgelopen jaar werden er maar liefst 6000 vragen gesteld. Het aantal vragen neemt ook per maand toe.

Veel vragen

Brigitte Haarhuis is coördinator van de Stip Oud-West. Zij vertelt over de toegenomen drukte: “als we de luiken open doen zitten er vaak al mensen klaar om hun vraag te stellen. Ook worden vragen steeds veelzijdiger. Dan heb je echt meer tijd nodig”.

Om vragen van mensen goed te beantwoorden is tijd nodig. Brigitte: “gelukkig hebben we genoeg vrijwilligers. De beroepskrachten moeten er voor zorgen dat de informatie die we verstrekken ook blijvend correct is. Er verandert vaak wat in regelgeving, zorgpartijen enzovoort. Als ik naar de printer loop krijg ik soms wel drie verschillende vragen tegelijk van vrijwilligers”.

Vrijdag dicht

In Oud-West worden nu zoveel vragen gesteld dat er weinig tijd meer is voor pauze, scholing, administratie en activiteiten. Om meer ruimte te creëren voor deze en andere essentiële taken gaat Stip Oud-West vanaf 19 maart dicht op de vrijdagochtend. Op de andere dagen blijft Stip Oud-West gewoon open in de ochtend en middag.

Je kunt altijd terecht

Uiteraard kun je met je vragen wel gewoon terecht bij de Stips! Heb je dringende vragen op vrijdagochtend? Ga dan naar de Stip in Dukenburg. Of bel de info- en advieslijn Stip –Sociaal Wijkteam van 09:00 – 13:30 uur.

Brigitte heeft nog een andere tip: “Mensen zijn altijd welkom met hun vragen of om een kopje koffie te komen drinken. Het is goed dat mensen weten dat er Stips in elk stadsdeel zijn. Bewoners kunnen dus ook daar naartoe!” Op www.stipnijmegen.nl vind je alle locaties en openingstijden.

 

 

 

2 antwoorden op “Stip Oud-West vanaf 19 maart dicht op vrijdagochtend”

  1. Best vreemd. het is zo druk dat we maar een dag gaan sluiten. Rare gedachte. Dan worden er dus minder mensen geholpen? En op die foto ziet het er helemaal niet zo druk uit.

  2. Hoi Mieke, sorry voor de late reactie. Ik kan me je reactie voorstellen. Eerder was er juist tussendoor tijd om administratie bij te werken, in te lezen en dat soort dingen. Die tijd is er nu niet meer en dat is wel nodig. Daarvoor is de vrijdagochtend nu dus. Omdat de Stip in Oud-West het vaakst open is komen daar bovendien veel mensen naartoe. Daarbij komen er
    ook veel mensen van de buiten de wijk. Die kunnen ook naar de Stip in hun eigen wijk. Ook verwijzen veel andere instellingen standaard naar de Stip in Oud-West. Dat zijn we ook aan het aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.