Stoere kinderen en sterke verhalen met Jaap Robben en Benjamin Leroy

Benjamin Leroy en Jaap Robben

Op zaterdag 5 januari 2019 kunnen stoere kinderen in Brebl (Honing-complex) luisteren naar sterke verhalen van schrijver Jaap Robben en tekenaar Benjamin Leroy. Samen maken ze prentenboeken over het stoere meisje Suzie Ruzie en de superheld Plasman. Er zijn leuke kinderactiviteiten en natuurlijk ook muziek! Speciaal voor deze editie organiseren de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ‘n’ Billies een luchtgitaarwedstrijd.

Op zaterdag 5 januari tussen 14.30 en 17.00 uur zetten Jaap en Benjamin Brebl op z’n kop. Je kunt drolletjes vissen met badmeester Dikbuik, op de foto als Suzie of Plasman of meedoen aan de wedstrijd ver-plassen. Kun jij goed luchtgitaar spelen? Doe dan mee aan de luchtgitaarwedstrijd. Oefen voor de spiegel alvast je stoerste poses!

Jaap Robben is schrijver, dichter en theatermaker. Hij schrijft voor grote en kleine mensen en voor iedereen in het bijzonder. Onlangs werd zijn nieuwste roman, Zomervacht, nog bestempeld als Boek van de Maand door het boekenpanel van het tv-programma De Wereld Draait Door. Voor zijn jeugdboeken werkt hij intensief samen met illustrator Benjamin Leroy. Dit resulteerde in drie prentenboeken rond het stoere meisje Suzie Ruzie en eentje over superheld Plasman.

Het werk van Benjamin Leroy kenmerkt zich door een speelse mix van emotie, humor en absurdisme. Hij bouwt zijn tekeningen graag in lagen, waarbij je steeds iets nieuws kunt ontdekken. Een detail zoals een hond die een boom omver plast, een beer met een bolhoed of een boot in de lucht. Sommige van zijn illustraties zijn bijna zoekplaten. Leuk weetje: hij verstopt zijn konijn Frits in al zijn boeken.

‘Stoere kinderen, sterke verhalen’ brengt goede verhalen en muziek bij elkaar, speciaal voor stoere kinderen. Waar de Bibliotheek Gelderland Zuid zorgt voor de sterke verhalen, sluit Kids ’n’ Billies aan voor de onmisbare muzikale noot. Bibliotheekleden betalen vier euro, overige bezoekers zijn vijf euro kwijt voor een kaartje. Koop je tickets vast vooraf op www.obgz.nl/agenda-jeugd.

Zaterdag 5 januari 2019
14.30 – 17.00 uur
Bibliotheekleden € 4,- | Overige bezoekers € 5,- |
Kinderen tot 2 jaar gratis
Nijmegen, Brebl, Honig-complex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.