Voorstadslaan vanaf 28 juni afgesloten voor verkeer

Inritconstructie Voorstadslaan

Als eerste maatregel tegen het sluipverkeer in Hees maken we een inritconstructie naar de Voorstadslaan bij de rotonde Marialaan. Een stuk van de Voorstadslaan wordt smaller gemaakt bij de inritconstructie, de ruimte die dit oplevert wordt ingericht als groen.  Een tekening van de inritconstructie vindt u op nijmegen.nl/sluipverkeerhees, ook vindt u hier de informatiebrief die we aan de direct omwonenden (o.a. Voorstadslaan, Marialaan en Meerkolstraat) hebben gestuurd.  De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Remmits b.v. vanaf 28 juni en duurt ongeveer 3 weken.  Hierbij wordt de toegang vanaf de Marialaan tot de Voorstadslaan helemaal afgesloten voor autoverkeer. Fietsverkeer wordt omgeleid.

 Metingen en digitale enquête

Op dit moment vinden de tellingen plaats om de hoeveelheid verkeer door Hees op dit moment vast te stellen, dit is de nulsituatie. Een week na de afsluiting worden opnieuw tellingen gedaan, deze kunnen dan vergeleken worden met de eerste tellingen.  Het verkeer heeft dan een week de tijd gehad om zijn nieuwe weg te vinden.  De digitale enquêtes gebruiken wij om meer informatie te krijgen over wat u als bewoner ziet en ervaart tijdens de afsluitingen. Waar ontstaan extra druktes, wordt het rustiger of ontstaan andere knelpunten.  U ontvangt begin juli de digitale link naar de enquête.

 Vervolg

De aanpak van de inritconstructie is de eerste maatregel. In het najaar wordt ook de fietsstraat aan de Tweede Oude Heselaan gerealiseerd. Meer informatie kunt u vinden via de volgende link: nijmegen.nl/tweedeoudeheselaan

Ook tijdens de aanleg van deze fietsstraat zullen we onderzoek doen naar het verkeer. U ontvangt dan weer een link naar de digitale enquête. Eind 2021 organiseren we een (digitale) informatiebijeenkomst over de resultaten van de onderzoeken en de verdere aanpak van het sluipverkeer.

 Vragen?

Heeft u nog vragen? Mail deze naar sluipverkeer@nijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.