Weurtseweg wordt snelle fietsroute

Om u meer te vertellen over de herinrichting van de Weurtseweg tussen de Nymaweg en de Laan van Oost Indië organiseren wij een bewonersavond op 21 september van 19.30 – 21.00 uur in het stadhuis (Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen).

 De voornaamste aanpassingen zijn:

  • De Weurtseweg tussen de Nymaweg en de Laan van Oost Indië wordt ingericht als snelle fietsroute. Daardoor zijn er geen fietspaden meer nodig en kan de weg zelfs smaller worden. Dit geeft ruimte voor een groenere inrichting.
  • Al eerder is de Waterstraat gereconstrueerd. De Kanaalstraat tussen de Waterstraat en de Weurtseweg heeft nog een oude inrichting en het opnieuw inrichten van dit deel vormt ook onderdeel van het project.
  • In de Kanaalstraat en het deel van de Weurtseweg met oudere bebouwing worden de huisaansluitingen van de riolering vervangen.

 

Bewonersbijeenkomst op woensdag 21 september

Het voorlopig ontwerp willen we graag aan u presenteren op woensdag 21 september van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur in het stadhuis. We zijn benieuwd naar uw mening en ideeën over de nieuwe inrichting van de Weurtseweg en de Kanaalstraat.

De agenda van de avond is als volgt:
19.15 uur Inloop
19.30 uur Start presentatie
20.00 uur Ophalen van ideeën/discussie.
21.00 uur Einde

 Planning aanpassingen van wegen Gemeente Nijmegen 

De Laan van Oost Indië wordt vanaf de winter 2023 aangelegd. Het oostelijk deel van de Weurtseweg wordt voor de zomer 2023 heringericht. Zo is vanaf de zomer 2023 vanaf het westen de verkeersroute Laan van Oost Indië – Weurtseweg naar het centrum beschikbaar. Het deel van de Weurtseweg tussen de Nymaweg en de Laan van Oost Indië kan vanaf de zomer 2023 heringericht worden. De werkzaamheden zijn hopelijk eind 2023 gereed.

Een tekening van het projectgebied ziet u hieronder.

Voorlopig ontwerp op website

Het voorlopige ontwerp kunt bekijken via https://nijmegen.mijnwijkplan.nl. En zoek hier naar “Weurtseweg”. Het project heeft hier de naam “Weurtseweg: omvorming tot snelle fietsroute”.

Meer weten/vragen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen via 024-3292889 of j.dibbits@nijmegen.nl.

Eén reactie op “Weurtseweg wordt snelle fietsroute“

  1. kan de hoek weurtseweg/krayenhofflaan (bij de batava) fietsvriendelijk worden gemaakt?
    Nu zijn er 2 uitsparingen voor fietspaden tussen nina simone straat en weurtseweg, maar aan de zuidkant staan gewone stoepranden en is er een superbreed voetpad tussen weurtseweg en voorstadselaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.