Wijkgericht Werken

Als gemeente werken we met veel bewoners en professionals samen aan prettige en leefbare wijken in Nijmegen. Om ons werk voor de wijken nog beter, vraaggerichter en efficiënter te doen, komt er vanaf 1 september een aantal wijzigingen. Met dit bericht informeren we u hier graag over.

Wat verandert er?
Al jaren speelt de afdeling Wijkmanagement een waardevolle rol als spil tussen de partners en bewoners in de wijken en de gemeentelijke organisatie. Vanaf 1 september brengen we deze rol naar het hart van onze organisatie. We brengen het wijkgericht werken volledig onder bij onze inhoudelijke afdelingen (sociaal, fysiek en veiligheid). Wijkmanagement als aparte afdeling houdt daarmee op te bestaan.

Gebiedstafels
Vanuit de inhoudelijke afdelingen gaan we werken met zogeheten ‘gebiedstafels’. Hier bespreken en coördineren medewerkers vanuit verschillende gemeentelijke disciplines gezamenlijk vraagstukken op het gebied van leefbaarheid in de wijken. Deze nieuwe werkwijze ontwikkelen we gedurende de rest van dit jaar door in de praktijk.

Wat betekent dit voor u in Oud West?
In Oud-West zijn we als eerste stadsdeel gestart met deze nieuwe manier van werken. Een team van verschillende personen zorgt ervoor dat de vragen uit de wijk worden opgepakt.
Voor u als inwoner is deze gebiedstafel bereikbaar via wijkregisseurwest@nijmegen.nl

Meer informatie
Heeft u vragen, ideeën en/of opmerkingen over deze ontwikkeling, dan kunt u contact opnemen met onze Stuurgroep Wijkgericht Werken via wijkgerichtwerken@nijmegen.nl.

We hopen u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd en zien uit naar een verdere versterking van ons werk voor de Nijmeegse wijken. Waarbij we natuurlijk zoveel mogelijk samen met u/ uw organisatie vorm blijven geven aan onze samenwerking.

2 antwoorden op “Wijkgericht Werken”

  1. ogogotogot, ze hebben weer wat bedacht, maar laat je niet gek maken, voor hun eigen portemonnee en niet voor uw welzijn. Die wijkteams hebben nou echt niets voor me gedaan. En wat treurig die buurthuizen in Nijmegen. Allen maar een ouderensoos. In Amsterdam zit gewoon elke leeftijd door elkaar.

  2. Jammer, dat bewoners geen vast aanspreekpunt meer hebben. Maar nu een anoniem mailadres, geen telefoonnummer. Dit is niet wijkgericht werken. Echt wijkgericht werken, is zorgen dat je in de wijk werkt, dat je de bewoners kent. Deze betrekt. Deze vorm van werken, werkt alleen maar afstandelijker, werken vanuit het bureau. Geen vooruitgang, maar een achteruitgang. Als de thema’s zijn verdeeld, maak dan aanspreekpunten per onderdeel (fysiek, sociaal, leefbaarheid).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.