Een zondagmiddag vol verhalen over ‘Opnieuw Beginnen’!

Zondagmiddag 28 januari, van 13.00u – 17.00u, wordt er bij Jewel Heart, aan de Hatertseveldweg 284, een middag vol verhalen georganiseerd. Dan organiseert het samenwerkingsverband van het Huis van Compassie Nijmegen, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, Augustijns Centrum de Boskapel en Eigentijdse Jongeren namelijk de Verhalendag 2018! Een zondagmiddag vol verhalen rond een thema dat door alle tijden heen een bron van vele vruchtbare religieuze, spirituele, filosofische en literaire verhalen is geweest: het verlangen om opnieuw te kunnen beginnen.

Verhalendag 2018 opent met Steffie van den Oord!

Het programma van de Verhalendag start vanaf 13.30u (inloop vanaf 13.00u) en opent centraal met een lezing/vertelling door Steffie van den Oord, schrijfster van onder meer de boeken ‘Honkvast. Van oude huizen, de mensen die blijven’ en ‘Vonk, een noodlottige liefde’. Steffie van den Oord zal de middag beginnen met een verhaal over ‘Opnieuw beginnen en de Eeuweling.’ Na deze centrale opening door de auteur kunnen de bezoekers deze middag tweemaal een ronde kiezen uit drie mogelijkheden: een vertelling bijwonen, aangeboden door Maarten Hurts, die vanuit de Bahá’í-traditie zal aansluiten bij het thema; een vertelling bijwonen, gegeven door Rogier Teerenstra, die vanuit Nijmegen Stad van Compassie verhalen zal vertellen over de verbinding tussen compassie, het levensverhaal en opnieuw beginnen, en tot slot; deelnemen aan een workshop schrijven op muziek rond het thema van de middag.

Vertellingen over ‘Opnieuw beginnen’

Met het thema van de verhalendag sluit de Verhalenmiddag, die jaarlijks wordt georganiseerd, aan bij het nationale thema van de Maand van de Spiritualiteit 2018. Op deze manier biedt de Verhalendag 2018 ook dit jaar hopelijk voor iedereen wat wils om te bezinnen, reflecteren en na te denken over het thema. Wees daarom van harte welkom bij de Verhalendag 2018: een middag vol verhalen over vallen, over opstaan en over ‘Opnieuw beginnen!’. (Entree voor de Verhalenmiddag 2018 is 5 euro – of naar draagkracht bij te dragen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.