Gratis tegelophaaldagen Dar en Operatie Steenbreek

Tijdens de tegelophaaldagen in juni brengt wethouder Jean Paul Broeren een bezoekje aan de familie Vermeulen. Foto: David van Haren

Na de geslaagde edities in 2021 en 2022 en de voorjaarseditie van 2023, organiseren Dar NV en Operatie Steenbreek ook dit najaar weer tegelophaaldagen. Woon je in de wijk Waterkwartier of Wolfskuil en vervang jij tegels in je tuin door groen? Meld je dan snel aan. Dar haalt de stenen op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad!

 Door samen zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen kun je vaker genieten van vlinders en vogels. Ook is een groene leefomgeving goed voor je gezondheid. Bovendien zorgt een groene tuin voor verkoeling in de zomer en kan regenwater bij hoosbuien goed weglopen. Hoe leuk is het als jouw hele straat of wijk meedoet?

 Stenen eruit, compost erin!

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in gezonde grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door zwarte aarde. Door compost te mengen met aarde zorg je ervoor dat planten die dit nodig hebben extra voeding krijgen. Dar helpt deelnemers van de tegelophaaldagen op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Hoe mooi is dat!

Aanmelden tegelophaaldagen
Aanmelden voor de tegelophaaldagen kan, als je tegels vervangt door groen. Stuur een foto van jouw tuin mét stenen en daarna een foto van je mooie groene tuin. Aanmelden kan in de maand september via www.dar.nl/steenbreek.

NK tegelwippen
Nijmegen doet ook dit jaar mee met het NK Tegelwippen. Dit is een landelijke actie om zoveel mogelijk stenen te wippen en te vervangen door groen. De tegels die de Dar op de tegelophaaldagen ophaalt tellen natuurlijk mee voor het NK Tegelwippen.

 Voor informatie over het vergroenen van je tuin, neem een kijkje op www.steenbreeknijmegen.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.