Grootscheeps bodemonderzoek rondom Biezenstraat 16

Er is zoveel lood aangetroffen bij de woning op Biezenstraat 16, dat dit een gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid. Eigenaren van de woningen in de directe omgeving van het pand wordt gevraagd om mee te werken aan een bodemonderzoek rondom hun huis. Het gaat om de strook tussen de Weurtseweg met de huisnummers 37 tot en met 71, alle oneven nummers aan de Bronsgeeststraat en de nummers 20 tot en met 32 aan de Biezenstraat.

De vervuilde grond bij Biezenstraat 16 wordt binnen een jaar schoongemaakt. Het bodemonderzoek in de directe omgeving moet uitwijzen of ook daar de grond gesaneerd moet worden. Ter geruststelling laat de gemeente weten dat je pas ziek wordt als je de grond echt opeet. Het terrein van de voormalige boterfabriek om de hoek is ook ernstig verontreinigd, maar saneren is daar niet nodig.  Onderzoek wees uit dat het lood daar veel dieper in de grond zit. Daarnaast is het hele terrein bestraat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Joop Peters, ex-beheerder Villanova: ‘Het ging er niet relaxt aan toe’

ma okt 26 , 2020
Op 1 september 1973 was de laatste dienst in de parochiekerk van de Heilige Thomas van Villanova aan de Graafseweg. Twee jaar daarna ging de sloperskogel door de kerk. Alleen de pastorie bleef staan. Op de plek waar eerst de kerk stond verrees een nieuw wijkcentrum dat de naam van […]