Het Mooie Kinderboekenfestival

Ga mee op ontdekkingsreis langs bijzondere werelden uit mooie kinderboeken

Kom op woensdagmiddag 11 mei naar de Wijkfabriek en geniet van een mooi voorleesverhaal over het meisje Esmaa dat haar moeder kwijtraakt op de markt in Marrakech. Na het voorlezen brengen we samen het verhaal uit het boek tot leven!

Het verhaal van Duizend-en-één paarse djellaba’s

Iedere zomer gaat Esmaa op bezoek bij familie in Marokko. Op de heenweg zitten haar koffers vol cadeaus, en aangekomen in Marrakech wordt ze zelf ook overladen met cadeaus. Zodra Esmaa haar nieuwe slippertjes heeft aangetrokken en haar moeder haar nieuwe paarse djellaba, vertrekken ze naar de markt. Esmaa kijkt haar ogen uit. Ze is zo in de ban van een slangenbezweerder dat ze haar moeder kwijtraakt en per ongeluk de hand van een vreemde vrouw pakt. Ze ziet haar moeder nergens meer. Help! Zal het Esmaa lukken haar moeder terug te vinden tussen de duizend-en-één paarse djellaba’s?

Doe je mee?

Actrice Jantine Kraaijeveld vertelt jullie op 11 mei het verhaal over Esmaa. Daarna mag je lekker zelf aan de slag. Wie lukt het om de hand van zijn eigen vader, moeder, oom, tante of buurvrouw te herkennen? Daarna maken de kinderen een metershoge menselijke piramide of knutselen een mooie koffer om mee naar huis te nemen.

 

Praktische informatie

Woensdag 11 mei 2022
Inloop: 14:30 uur
Start programma: 14:45 uur
Einde programma: 16:00 uur
Locatie: De Wijkfabriek
Toegang: Gratis! Laat je wel even weten of je komt? Mail naar info@wijkfabriek.nl
Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.