Rob Jaspers gidst weer over der Waal

Vaarten met steun voor fonds Hoop voor Oekraïne

De Waal en het groeiende Nijmegen beleven vanaf het midden van de rivier met uitleg van de oud-journalist Rob Jaspers is dit voorjaar weer mogelijk. Vanaf medio mei zijn er weer speciale Waaltochten waarop Jaspers deelnemers bijpraat over de ontwikkelingen langs en op de rivier, de historie en toekomst van de oevers. Ditmaal gaat bovendien van elke deelnemer aan de tocht drie euro naar het fonds Hoop voor Oekraïne.
De Nijmeegse Waalkade, Waalhaven, Waalfront zijn de afgelopen decennia enorm veranderd. Het zijn nu plekken van plezier, recreatie en vooral wonen. Maar ooit waren het belangrijke werklocaties met de Waal als verbindingsroute voor de aanvoer van materialen. Maar onlangs verdween zelfs de laatste schoorsteen, die bij de resten van de oude in 2016 gesloten kolencentrale. Twee windmolens bepalen hier nu het beeld. Vanaf de pannenkoekenboot zie je ook bij de terminal van BCTN ook de vele containers, ladingen afkomstig uit alle delen van de wereld.
Op de Waal is een dag nooit hetzelfde, altijd andere luchten, altijd wisselende waterstanden (soms enorm (meters) variërend. De rivier is altijd spannend, zeker door vele schepen die passeren.
Nijmegen heeft in een hoog tempo een nieuw gezicht aan de Waal gekregen. De nieuwbouw, de bouwkranen kun je niet meer missen. Jaspers neemt de deelnemers mee in die vernieuwing, de groei van de waterstad. Hij vertelt ook over de impuls die het rivierpark bij Lent aan Nijmegen  heeft gegeven. De natuur- en recreatiekansen zijn hier enorm gegroeid. De Spiegelwaal is geweldige trekker.
Jaspers staat op de Waaltochten ook stil bij de vele veranderingen in de omliggende polders.
Deelname aan de Waaltochten van anderhalf uur met gids Rob Jaspers, prijs 14,50 euro,  is mogelijk op zondag 15 mei 10.30 uurdonderdag 19 mei 16.30 uurzaterdag 21 mei 10.30 uurzondag 5 juni 10.30 uurdonderdag 16 juni. Boeken kan alleen online zie hiervoor de site nijmegen.pannenkoekenboot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.