Ideeën gezocht voor gesneuvelde mammoetboom

De storm op 18 januari 2018 joeg ook over de Wolfskuil. In park Leeuwenstein op de grens met het Waterkwartier, ging een hele oude boom, een sequoia, omver. Buurtbewoner Roy ten Holder tipte wijkbeheerder Sanne Teuwsen om de mogelijkheden te onderzoeken om de resten van deze mammoetboom te hergebruiken voor het park. Je zou er een klimboom van kunnen maken voor de jeugd of een bankje voor senioren. De wijkbeheerder vond dit een goed plan en schortte het opruimen van de boom meteen op. Heeft u een leuk idee om de sequoia een nieuwe bestemming te geven? mail s.teuwsen@nijmegen.nl

4 antwoorden op “Ideeën gezocht voor gesneuvelde mammoetboom”

  1. In de Honig zit het bedrijf de Stadsboom een houtatelier dat met jongeren aan de onderkant samenleving producten maakt van oude bomen.
    Mogelijk een tuintafel met banken voor in het park

    1. Mijn gedachten precies, Joris! Win-win-win-situatie: lokaal bedrijf, boom wordt hergebruikt in en voor de wijk en een mooie leer/werk ervaring voor de jongeren!

  2. Er is een mooi voorbeeld in Neerbosch-Oost. Een prachtig terras bij de kinderboerderij gemaakt met bomen uit eigen bos en als opdracht aan jongeren die hiermee een mooi ambacht kunnen leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.