Aanpassingen Industrieplein

Het Industrieplein krijgt zowel op de Industrieweg als op de Verlengde Energieweg (van en naar het centrum) een extra strook voor linksaf zodat de rotonde meer verkeer kan verwerken. Gelijktijdig met de aanpassing van het Industrieplein wordt ook een deel van de Industrieweg richting sluis Weurt opnieuw geasfalteerd. Op de tekening aan de achterzijde kunt u zien wat er verandert op het Industrieplein. De nieuwe rijstroken zijn aangegeven in lichtrood. Op het Nymaplein verdwijnt een deel van de verhoogde rijbaanafscheiding. Hierdoor kan het vrachtverkeer makkelijker over de rotonde rijden. Het verwijderen van de rijwegafscheiding Nymaplein is relatief weinig werk. Dit gebeurt in de een dezer dagen in de nachten zal nauwelijks hinder opleveren voor het verkeer. Planning en verkeershinder Industrieplein Om de werkzaamheden aan het Industrieplein met zo min mogelijk hinder uit te kunnen voeren worden de werkzaamheden verdeeld in onderstaande 4 hoofdfaseringen en 2 weekendafsluitingen. Per fase zal het verkeer d.m.v. borden worden omgeleid.

Fase 1a: Woensdag 24 januari 2018 t/m vrijdag 2 februari 2018: Kappen en verplanten bomen en verleggen kabels en leidingen Gevolgen bereikbaarheid: Het werk wordt zo uitgevoerd dat het verkeer over het plein kan blijven rijden in alle richtingen.

Fase 1b: Zaterdag 3 februari 2018 t/m zondag 9 februari 2018 Realisatie extra rijbaan Industrieweg stad-uit Gevolgen bereikbaarheid: Het werk wordt zo uitgevoerd dat het verkeer over het plein kan blijven rijden in alle richtingen. Wel zullen plaatselijk rijbanen worden afgesloten en dient verkeer komende vanaf het centrum richting de Energieweg de rotonde 3/4 rond te rijden via de buitenring van de rotonde. De huidige route via het ‘hart van de rotonde’ is gedurende deze periode niet beschikbaar.

Fase 2: Maandag 12 februari 2018 t/m vrijdag 2 maart 2018 Aanpassingen noordzijde rotonde kanaalzijde Gevolgen bereikbaarheid: Gedurende deze periode is het niet mogelijk vanaf de Oversteek via het Industrieplein het centrum te bereiken. Ook is de Industrieweg richting Weurt afgesloten, deze is wel beschikbaar voor openbaar vervoer en hulpdiensten. Komende vanaf Weurt kunt u alleen linksaf richting de Oversteek. De overige richtingen op de rotonde blijven beschikbaar.

1e weekendafsluiting: vrijdag 2 maart 2018, 20:00 uur t/m maandag 5 maart 2018, 06:00 uur Afbouw noordzijde rotonde kanaalzijde Gevolgen bereikbaarheid: Gedurende deze periode is de gehele noordzijde van het Industrieplein afgesloten. Doorgaand verkeer vanaf de Oversteek wordt omgeleid via het Nymaplein, de Weurtseweg en de Scheepvaartweg. Vanaf de Energieweg kunt u wel de Oversteek en het centrum bereiken. Vanaf het centrum is enkel de richting naar de Oversteek beschikbaar.

Fase 3: Periode: Maandag 5 maart 2018 t/m vrijdag 9 maart 2018 Realisatie extra rijbaan Industrieweg stad-in Gevolgen bereikbaarheid: Gedurende deze periode is het niet mogelijk vanaf zowel de Oversteek, Weurt als de Energieweg via het Industrieplein het centrum te bereiken. De overige richtingen blijven wel beschikbaar. Bussen en hulpdiensten kunnen wel via de Energieweg en sluis Weurt richting centrum rijden.

2e weekendafsluiting: vrijdag 9 maart 2018, 20:00 uur t/m maandag 12 maart 2018, 06:00 uur Afbouw zuidzijde rotonde centrumzijde Gevolgen bereikbaarheid: Gedurende deze periode is de gehele zuidzijde van het Industrieplein afgesloten. Doorgaand verkeer vanaf de Oversteek richting de Energieweg en Weurt is wel mogelijk. Vanaf de Energieweg kunt u echter niet naar de Oversteek en niet het centrum bereiken via het Industrieplein. Ook vanaf het centrum is het Industrieplein afgesloten. 12 maart t/m 16 maart Afbouw Industrieplein. De verwachting is dat hier geen beperkende verkeersmaatregelen voor benodigd zijn. Op vrijdag 16 maart 2018 is het gehele werk gereed. Gedurende de werkzaamheden blijven de bedrijven aan de Kanaalstraat, Weurtseweg en Scheepvaartweg bereikbaar. De bedrijven direct grenzend aan het Industrieplein en Industrieweg worden aanvullend persoonlijk geïnformeerd.

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden dan kunt u die stellen via industrieplein@heijmans.nl In het geval van een calamiteit kunt u bellen met het calamiteitennummer van Heijmans: 06-11480729.

3 antwoorden op “Aanpassingen Industrieplein”

  1. De meest onoverzichtelijke verkeersplein van Nederland. Werken met tunnels was een veel beter optie. Maar het mocht natuurlijk weer eens niks kosten, ze geven het liever uit aan lekkende fietskelders, roltrappen, waterkunstwerken langs een muur, en noem al die geldverslindende projecten maar op.

  2. Komt er ook een uitvoegstrook richting de scheepvaartweg
    Want er moet zo veel verkeer rechts af de scheepvaartweg op dat de de doorstroming flink zal bevorderen

  3. Kan er nu ook eindelijk een rechtstreekse fietsroute komen vanaf de Oversteek richting de sluis bij Weurt en ook andersom, zodat fietsers niet meer om hoeven te fietsen via de Scheepvaartweg? Dat zou heel fijn zijn voor de fietsers tussen Nijmegen-Noord/Oosterhout en Weurt/Beuningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.