In 2022 betaald parkeren in delen van Nijmegen West

De gemeenteraad heeft eind 2020 de nieuwe parkeernota vastgesteld. Daarin staat dat in het gebied ten westen van het spoor betaald parkeren wordt ingevoerd om parkeerproblemen als gevolg van de nieuwbouw te voorkomen en bestaande parkeerproblemen op te lossen. Vanaf  februari 2022 geldt betaald parkeren ten westen van NS station en in het gebied rondom de Weurtseweg.

Bewoners van de betreffende gebieden zijn middels een huis-aan-huis brief geïnformeerd over de invoering van betaald parkeren en de mogelijkheid om vanaf 1 februari een parkeervergunning aan te vragen. De belangrijkste aandachtspunten hierbij staan hieronder kort samengevat:

  • Vanaf 1 februari 2022 heeft iedereen 2 weken de tijd om een parkeervergunning aan te vragen. Zorg dat u dit op tijd doet. Zo voorkomt u dat u na 15 februari 2022 een bekeuring krijgt.
  • Er worden per adres maximaal 3 parkeervergunningen per adres, waarbij er per persoon slecht een vergunning wordt verstrekt. Bij meer dan 1 auto in een huishouden, krijgt degene die als eerste digitaal een aanvraag indient de 1e bewonersvergunning.
  • De 1e bewonersparkeervergunning per adres kost € 12 per jaar. Heeft u meer auto’s in uw huishouden? Dan betaalt u hiervoor een ander bedrag. De 2e parkeervergunning per huishouden kost € 20,- per maand en een eventueel 3e parkeervergunning € 25,- per maand. Deze vergunningen betaalt u voor een periode van 6 maanden.
  • Kunt u op eigen terrein parkeren? Bijvoorbeeld op de eigen oprit, op een parkeerterrein bij uw woning/complex of in een gezamenlijke parkeergarage. Dan hoeft u alleen voor een eventuele tweede of derde auto een bewonersvergunning aan te vragen. U heeft geen parkeervergunning nodig om op eigen terrein te parkeren.
  • De vergunning is digitaal: u krijgt dus geen papieren exemplaar. Als u een vergunning aanvraagt, dan is deze geldig vanaf de startdatum die u kiest.
  • Voor de grootschalige nieuwbouw rondom het station en langs de Waal gelden andere regels. Hier worden namelijk parkeergarages gebouwd voor bewoners, bedrijven en deels ook voor bezoek. Hier worden daarom geen parkeervergunningen uitgegeven.
  • Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het parkeertarief bedraagt 2 euro per uur. Bewoners kunnen een gratis bezoekersvergunning aanvragen waarmee bezoekers goedkoper (0,25 euro per uur) kunnen parkeren.

Heeft u vragen over de invoering van betaald parkeren? Neem dan contact met de gemeente op per mail via parkeren@nijmegen.nl of bel 14 024. Of kijk op onze website: nijmegen.nl/parkeren.

3 antwoorden op “In 2022 betaald parkeren in delen van Nijmegen West”

  1. De passage over bezoekersparkeren klopt niet. De bezitter van de bezoekersvergunning moet die 25 cent per uur aan de gemeente betalen, niet de bezoeker!

  2. dit betaald parkeren is niet wat de afspraak was het zou niet begin van het jaar worden ingevoerd maar eind van het jaar ook klopt het niet dat er nu parkeerautomaten staan in de pastoorzeggerstraat en kwartelstraat en spreeuwenstr deze straten liggen verder dan 300 meter van het stations gebied.

  3. De bewoners in de nieuwe appartementen aan de Waal zonder eigen parkeerplek hebben nu ook geen recht op een parkeervergunning en kunnen dus nergens hun auto kwijt! Dit zou toch niet mogen? Iedereen heeft toch recht op ten minste een parkeerplek voor hun eigen auto? De gemeente moet dit probleem echt aanpakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.