Informatieavond luchtkwaliteit 21 en 23 september

Op 21 en 23 september 2021 organiseren de gemeente Nijmegen en de gemeente Beuningen een informatieavond voor wijkbewoners over luchtkwaliteit in Nijmegen-west en in Weurt. Luchtkwaliteit geeft aan hoe schoon de lucht is op een bepaalde plek. De lucht voldoet op het moment in heel Nijmegen en ook in Nijmegen-West en in Weurt al aan alle Europese regels en ook wordt de lucht in heel Nijmegen steeds schoner.

Aanmelden en praktische informatie

De informatieavond is online via Zoom en duurt van 19.30 tot en met 21.15 uur. Wilt u meedoen aan de gesprekrondes die avond? U kunt zich aanmelden via Nijmegen.nl/luchtwest. Er geldt een maximum voor het aantal deelnemers, dus vol=vol. Wijkbewoners krijgen begin september ook een brief over de informatieavond.

Krijg meer informatie en stel uw vragen over luchtkwaliteit en gezondheid

Bewoners hebben aangegeven een beter beeld te willen hebben van hoe schoon de lucht nu is in de wijk en wat het effect is op hun gezondheid. Daarom organiseren beide gemeenten samen deze informatieavond. Tijdens deze avond vertellen experts van de gemeente Nijmegen en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) hoe het er nu voor staat met de luchtkwaliteit in Nijmegen-West en Weurt en wat dit betekent voor de gezondheid. Ook kunt u vragen stellen in de gespreksrondes. Een overzicht van veel gestelde vragen staat ook op nijmegen.nl/luchtwest.

De bijeenkomst duurt van 19.30 tot en met 21.15 uur

De avond bestaat uit 2 delen. Voor het 1e gedeelte hoeft u zich niet aan te melden, al is het voor de voorbereiding fijn om te weten of u komt. Bij het 2e gedeelte, de gespreksrondes moet u zich wel aanmelden.

19.30 tot 20.15 uur: algemene informatie

In het 1e gedeelte vertellen experts vanuit de gemeente en de GGD hoe het er nu voor staat met de luchtkwaliteit in Nijmegen-West en in Weurt en welk effect dit heeft op de gezondheid.

20.15 tot 21.15 uur: gespreksrondes

Voor wie hierin interesse heeft is er in het 2e gedeelte is er ruimte om vragen te stellen/in gesprek te gaan met de experts over gezondheid en luchtkwaliteit. Ook kunt u meedenken over de communicatie over luchtkwaliteit. Op welke manier zou u graag informatie ontvangen?

Eén reactie op “Informatieavond luchtkwaliteit 21 en 23 september“

  1. ACTIE tegen de APN-asfaltcentrale:
    Kom woensdag 22 september om 18:30u naar het Gamma-parkeerterrein (Energieweg). Neem waxinelichtjes (in jampot) mee. Hopelijk overtuigen we daarmee de gemeenteraad (die avond besluiten ze hierover) om écht iets te doen tegen de vervuilende Asfaltcentrale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.