Kijkdag SportQube

Ultramoderne sporthal waar talenten turnen, judo en rugby tot bloei komen
SportQube, de nieuwe ultramoderne goudkleurige sporthal aan de Rosa de Limastraat in Nijmegen-West, opent haar deuren. Op 12 oktober om 17.00 uur wordt dit sportcomplex op feestelijke wijze geopend door de burgemeester Dhr. Bruls en gedeputeerde Dhr. Markink van de provincie Gelderland. Op zondag 14 oktober is er een kijkdag voor alle geïnteresseerde inwoners uit Nijmegen en omstreken.

House of talents
SportQube heeft meer dan 4000 m2 aan sportruimte verdeeld over 7 zalen waar verschillende verenigingen gebruik van maken. De Hazenkamp Gymsports traint er met zowel de Topsport damesselectie, de wedstrijdsporters van diverse divisies en veel groepen recreatieturners en –turnsters. Daarnaast opent binnenkort de springhal en zijn er lessen voor Free Running en Ouder-Peutergym.
Voor de judoliefhebbers is een grote, deelbare, judozaal beschikbaar waar zowel Top Judo Nijmegen, Tomoda als Chikara gebruik van maken.
Rubyers van de Rugby Academy maken gebruik van de judozaal, het krachthonk en de multizaal.

Er vinden drie Regionale Talenten Centra onderdak: RTC Turnen, RTC Judo en RugbyAcademy-Oost
Top Sport Gelderland is een belangrijke partner in SportQube en vormt een link met NOC-NSF en het Olympisch Netwerk. Zij begeleiden topsport talenten met alles wat buiten de reguliere traingen valt. Daarnaast helpen ze de verenigingen met het verbeteren van talentontwikkeling.

Sport Medisch Centrum
Fysiotherapie Bottendaal, CWZ Sportgeneeskunde en HAN Seneca bemannen samen het Sport Medisch Centrum SportQube. Naast hun gewone praktijk bieden zij als fysiotherapeuten, sportartsen en wetenschappers gezamenlijk een totaalpakket aan voor sportclubs, gericht op blessurepreventie en medische begeleiding. Dit is niet alleen geschikt voor topsporters en talenten, maar ook voor recreanten. Voor sportkeuringen is er onder andere een uitgebreide meetstraat beschikbaar.

Onderwijs
In het gebouw zijn ook een aantal instructielokalen waar de studenten van de HAN Sport en Bewegen en het ROC gebruik van maken. Voor hen is dit een ideale locatie omdat ze er temidden van de sportpraktijk les krijgen.

Unieke samenwerkingen in een ultamoderne (top)sporthal
Ilse de Bokx van SportQube: “Deze sporthal voor gymsports, judo en rugby is van internationale allure. Het is een droom die uitkomt. Uniek is niet alleen dat de drie (top)sportverenigingen met elkaar in verbinding staan, maar ook de samenwerking daarin met partners op het vlak van medische begeleiding, onderzoek, onderwijs en ontwikkeling en maatschappelijke begeleiding. Met de nieuwste sportmaterialen én de sportinzichten van onze partners creëren we een basis om tot optimale groei en innovatie bij onze sporters te komen. Elke verdieping en ruimte staat daarom met elkaar in verbinding en vanuit de centrale hal is er zicht op iedere sport. Dit is absoluut één van de mooiste sporthallen voor deze sporten in de regio!”

Bekroning van een lange weg
De totstandkoming van deze hal was een lange weg. Nadat in 2011 de komst van het Topsport en Innovatie Park stil kwam te liggen na ingrijpen van de gemeenteraad, bleef de ambitie bestaan om in Nijmegen een topsportlocatie te bouwen. In 2013 maakten 7 partijen, waaronder de verenigingen De Hazenkamp en Top Judo Nijmegen, een nieuw projectplan: Talent Centraal. Dit plan werd door zowel de provincie als gemeente goedgekeurd en gefinancierd, waarna eind 2015 stichting Talent Centraal Nijmegen definitief aan de slag kon gaan met de realisatie van deze nieuwe breedte- en topsportaccomodatie.

Kijkdag op 14 oktober
Tijdens de kijkdag op 14 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden van jong tot oud terecht voor uitleg over de verschillende sporten, de mogelijkheden bekijken die de zalen bieden en demo’s beleven van de verschillende sporten. Afhankelijk van de drukte zijn er mogelijkheden om actief deel te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.