Meer groen en een ijsje voor wat verkoeling!

Vorige week werden er gratis ijsjes uitgedeeld in de Biezen. Dit werd gedaan in het kader van de hittestress campagne Wij Koelen de Wijk. In hete, versteende straten werd er aan bewoners over de actie verteld en werden er lekkere ijsjes van IJsvogeltje aangeboden voor de verkoeling. In verschillende straten is er met enthousiaste bewoners gesproken. De ijsjes vielen erg in de smaak en er kwamen verschillende ideeën naar voren over hoe de straten groener zouden kunnen. De komende tijd wordt er dus gekeken hoe deze ideeën samen met bewoners gerealiseerd kunnen worden om zo hun wijk gezelliger, groener en koeler te maken!

De campagne Wij Koelen de Wijk is onderdeel van operatie Steenbreek. Het doel is om in Nijmegen West samen met bewoners hun straat te gaan vergroenen. Er zijn hier namelijk nog veel straten met veel verstening wat in de zomer leidt tot hoge temperaturen. Het toevoegen van groen zorgt ervoor dat de hitte minder wordt vastgehouden en de leefbaarheid dus wordt verbeterd. Door met bewoners in gesprek te gaan, ontstaan er creatieve ideeën voor in de buurt en wordt er groen toegevoegd waar iedereen blij mee is.

Meer weten over deze campagne of zelf een idee voor een koelere wijk? Kijk op www.debastei.nl/koelewijk of neem contact op via merel@lentekracht.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.