Word onderdeel van Kunstnacht en doe mee met de Capoeira Ontmoeting!

Op zaterdag 16 september zorgen The Mansion en Cultuur op de Campus voor een energieke en veelzijdige afsluiter van Kunstnacht 2023. Om 23.30 uur nemen ze je in een Parade show mee van het NYMA-terrein naar de Vasim, waar vervolgens het Kunstnacht Nachtfeest zal starten. Jij kunt onderdeel zijn van deze parade! Het wordt een Capoeira Ontmoeting (Encontro de Capoeira), verzorgd door Oficina da Capoeira. Als voorbereiding op de Parade show, doe je ’s middags mee aan de (gratis) workshop, waarbij samen een capoeira choreo / impro wordt gecreëerd. Iedereen is welkom en ervaring is niet nodig!

Capoeira is een traditie vanuit het Afrikaanse continent naar Brazilië waarbij de dynamische bewegingen, rijk aan historie, in het heden gebruikt worden om je geest te bevrijden door muziek, dansen, acrobatiek, ritueel, creativiteit en observaties uit de natuur. Capoeira als kunst van vrijheid door discipline en moed.

Een brassband zal je verrassen met de kracht van muziek, het samenspel en de fysieke interacties. Laat je inspireren en doe mee! Het is de bedoeling dat als je je opgeeft voor de workshop, je ook ’s avonds meedoet met de performance. Deelname is gratis.

ONTMOETING/WORKSHOP: zaterdag 16 sept, 14.00 uur. Aansluitend generale repetitie.
LOCATIE: Parkeerplaats NYMA/Vasim terrein, onder de overkapping van Trafo.

PARADE SHOW: zaterdag 16 sept, 23.00 uur verzamelen, 23.30u – 00.00 uur showtijd.
LOCATIE: Verzamelen onder de overkapping van Trafo, show tussen NYMA en Vasim.

Over Kunstnacht

Dit programma is onderdeel van Kunstnacht, hét kunstbelevingsfestival van Nijmegen. Het festival laat je op een laagdrempelige manier ontdekken wat Nijmegen en de regio op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft. Deelnemende culturele organisaties met verschillende achtergronden worden aan elkaar gekoppeld om zo unieke cross-overs tussen verschillende disciplines te realiseren. Het is een ware ontdekkingstocht waar je nieuwe of bekende locaties en organisaties op nieuwe manieren ontdekt!

 

Meer info

Meer informatie, opgeven voor de workshop en tickets voor Kunstnacht vind je op

www.kunstnacht.nl.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.