Meer groen in jouw straat? Doe mee met Wij Koelen de Wijk!

Als je deze zomer een rondje door de buurt maakt, kan het zomaar dat je deze bordjes van de hittestress campagne Wij Koelen de Wijk tegenkomt. Deze zijn geplaatst om te laten zien hoe de schaduw van groen ons kan helpen tijdens hete dagen. Dit is ook precies waar de campagne om draait: samen met bewoners kijken hoe we straten koel en aangenaam kunnen houden tijdens warme dagen en hittegolven.

Woon je dus in de Biezen of de Wolfskuil? En is jouw straat te heet in de zomer? Of wil je simpelweg meer bomen, groen of een ontmoetingsplek in je straat? Doe dan mee met Wij Koelen de Wijk! Samen met jou kijken we hoe we jouw straat kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld met nieuwe bomen, struiken of bankjes.

Meedoen is heel makkelijk: Wil je zelf aan de slag met je straat? Dan helpen wij jou en je buren om dit te doen. Heb je gewoon een idee om met ons te delen? Ook dat horen we graag! Wij kijken dan of we het waar kunnen maken voor je.

Waarom meedoen?

De afgelopen weken hebben we vooral veel regen gezien, maar de laatste jaren hebben we ook steeds vaker hittegolven en droge periodes in Nederland. Vooral op plaatsen met weinig bomen en ander groen kan het dan erg heet worden. Dat geldt ook voor de Biezen en de Wolfskuil. Zulke hitte is vervelend, maar kan ook negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Zeker bij ouderen kan hitte tot grote problemen leiden.

Daarom willen we graag meer bomen plaatsen in de wijk. Door bomen krijg je meer schaduw op straat. Ook werken ze als mooie plekken om elkaar te ontmoeten en zie je meer vogels.

Allen ontbreekt het in veel straten aan ruimte. Daarom zijn we op zoek naar plekken waar we bomen en groen kunnen plaatsen op een manier die aansluit bij jouw wensen om te wonen. Als bewoner ken je jouw straat het beste. We horen daarom graag wat voor ideeën jij hebt voor jouw straat. Weet je een plek waar we wat groen toe kunnen voegen? Meld je dan aan!

Hoe kun je meedoen?

Bel of mail met Marianne Mondria, 06 30 33 75 02, marianne.mondria@bindkracht10.nl of Merel Kauffman, 06 34 60 89 76, merel@lentekracht.com.

Meer weten? Kijk op www.debastei.nl/koelewijk.

De actie ‘Wij Koelen de Wijk’ is een samenwerking van Lentekracht, Bindkracht10, gemeente Nijmegen en Operatie Steenbreek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.