Vasim Circus Space viert opening gloednieuwe ruimte tijdens openingsweekend

Het is zover: de gloednieuwe Vasim Circus Space op het NYMA terrein wordt in het weekend van 6, 7 en 8 oktober officieel geopend. Na een half jaar verbouwen is deze unieke trainingsruimte voor circusdisciplines, met podium en bar, klaar. Als hoogste en nieuwste ruimte in Nederland is dit dé plek om circus te leren, performances te maken en te zien, en mensen te ontmoeten. Tijdens de Open dag op zondag 8 oktober is iedereen uitgenodigd kennis te maken met circus op deze bijzondere plek.

Met workshops, lessen, open trainingen, voorstellingen en evenementen geeft de Vasim Circus Space het circus en de bewegingskunst van nu een bruisende plek in Nijmegen. Kinderen en volwassenen, amateurs en professionals: iedereen is welkom. Omdat verschillende professionals in modern, multidisciplinair circus en straattheater verbonden zijn aan deze plek, is de Vasim Circus Space tot ver buiten de stad te vinden.

“We zijn trots dat we in Nijmegen de grootste onafhankelijke circusruimte hebben ontwikkeld. Een plek waar amateurs en professionals kunnen trainen in alle disciplines die deze kunstvorm rijk is.” – Lotte Rosier, bestuurslid Vasim Circus Space

Een groot deel van het werk voor de verbouwing en financiering is door de levendige circus-community in Nijmegen zelf opgezet. Wat begon met een idee en crowdfunding, is uitgegroeid tot een diverse groep actieve circusliefhebbers en -professionals die deze plek gezamenlijk creëren en onderhouden.

Op vrijdag wordt de ruimte in besloten kring geopend, op zaterdag viert de community feest in de nieuwe ruimte, en op zondag 8 oktober gaan de deuren wagenwijd open voor de Open Dag. Deze zondag zijn er tussen 12.30 en 17.00 workshops, demonstraties en vrije trainingen in alle circusdisciplines: voor kinderen én volwassenen. Ben je nieuwsgierig naar ouder-kind acrobatiek, aerial silks, flow arts, hula hoop, movement of tricking? Je kunt met het hele gezin komen kijken en meedoen. De open dag wordt afgesloten met een lichtshow, bij goed weer met een vuurshow.

De open dag is gratis toegankelijk, de bar is geopend. Daarnaast zijn ook de wekelijkse lessen in de nieuwe Vasim Circus Space gestart. Bekijk het programma op vasimcircusspace.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.