Nieuw kunstinitiatief Still Sunday wil verwonderen en verbinden

Vijf jonge kunstliefhebbers uit Nijmegen maken kunst toegankelijk voor iedereen. De aftrap is op 10 november in de Brebl vanaf 16:00 uur.

Op 10 november is de lancering van het kunstinitiatief Still Sunday. Tijdens deze aftrap wordt de eerste editie van het magazine gepresenteerd tijdens een speciaal georganiseerd festival in de Brebl op het Nijmeegse Honigcomplex.  DJ’s, VJ’s, interactieve theaterkunst, bands, exposities van schilderijen en fotografie, literaire performances, en korte films komen aan bod tijdens dit festival.

Wat is Still Sunday?
Still Sunday is een Nijmeegs kunstinitiatief dat zich presenteert via een online magazine en talloze offline evenementen. Het doel van Still Sunday is het toegankelijk maken van kunst en muziek voor een breed publiek. Zodat zowel publiek dat vertrouwd is met kunst als publiek dat er nog niet mee bekend is ontspannen kan genieten van wat verschillende kunstvormen te bieden hebben.

Toegankelijk maken van kunst
Dit gebeurt door het om de maand uitbrengen van een online kunstmagazine dat door iedereen gemakkelijk gelezen kan worden en door het organiseren van evenementen met een zo laag mogelijke toegangsdrempel. Zowel financieel als qua sfeer.
Het doel van het toegankelijk maken is het naar voren brengen van de culturele potentie in verschillende kunstvormen. Still Sunday laat zien dat je meer met kunst kan dan dat je op het eerste gezicht denkt. Bovendien brengt het verschillende doelgroepen samen door uiteenlopende muziek- en kunstvormen naast elkaar te tonen. Hierdoor ontstaat er een breder beeld bij het publiek en kunnen mensen met verschillende interesses elkaar vinden binnen een ontspannen en toegankelijke omgeving. Op deze manier leert men niet alleen op een open en verwonderende manier naar kunst te kijken, maar ook naar elkaar. Dit met als doel om meer verbinding te creëren. Nevendoelen van Still Sunday zijn het bieden van een springplank voor onbekende kunstenaars maar ook het talent uit de regio uit te lichten en te laten zien dat je voor kunst niet per se naar de Randstad hoeft.

Wat laat Still Sunday zien?
In zowel het online magazine als tijdens de evenementen komen verschillende kunstvormen aan bod zoals muziek, schilderkunst, sculpturen, fotografie, drama en film. Ook binnen deze kunstdisciplines laat Still Sunday verscheidenheid zien. Zo is er een brede waaier aan muziekgenres. Van elektronische muziek tot punk tot singer-songwriters.

Waar en wanneer is Still Sunday?
De release party van Still Sunday vindt plaats op 10 november vanaf 16:00 uur tot en met 04:00 uur in cultuurcentrum de Brebl op het Nijmeegse Honigcomplex.  Het belooft een interessante ontdekkingstocht te worden door meerdere ruimtes, met bands, DJ’s, VJ’s, exposities en korte films. Als hoogtepunt van de avond is er natuurlijk de presentatie van het Still Sunday magazine. Het evenement is voor jong en oud en voor mensen met uiteenlopende interesses: iedereen is welkom.

Meer informatie is te vinden op www.stillsunday.org en www.facebook.com/stillsunday.org

STILL SUNDAY RELEASE PARTY
Datum: zaterdag 10 november, 2018
Tijd: 16:00 – 4:00 uur
Locatie: Cultuurcentrum Brebl, Nijmegen
Tickets: Gratis tot 20:00 uur. Daarna €5 voorverkoop, €9 deurverkoop.
Meer info: www.stillsunday.org en www.facebook.com/stillsunday.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.