NYMA-terrein komt tot leven: zondag 15 mei NYMA makersmarkt

Op zondag 15 mei a.s. vindt van 11:00 tot 17:00 de 3e editie van NYMA makersmarkt plaats op de NYMA. Op het Waalplein – tussen Strandbar Stek en NYMA makersplaats in –  tonen en verkopen smaakmakers, vakvrouwen, ambachtsmannen en kunstenaars uit regio Nijmegen hun handgemaakte werk. Van keramiek tot fotografie, houtbewerking tot mode & accessoires. Van interieur tot grafisch ontwerp en food.

 Ambacht, design & (kinder)workshops
NYMA makersmarkt presenteert met een ruim aanbod van ambacht en design de rijke Nijmeegse makerscultuur. Vorig jaar was de aftrap nog op het Honigcomplex maar met het gedeeltelijk sluiten van deze plek dient vanaf nu het NYMA-terrein als decor. Deze hotspot in spé is nog volop in ontwikkeling maar dit kindvriendelijke maker-event brengt al flink wat leven in de brouwerij!
Behalve shoppen van duurzame, handgemaakte kwaliteitsproducten en het opdoen van inspiratie, kunnen bezoekers ook zelf aan de slag. Er zijn doorlopend gratis en betaalde workshops voor jong en oud. Maak je eigen bellenblaas figuur bij De Jonge Onderzoekers, ontwerp een armband van kleurrijke kralen en natuursteen of bedruk zelf een NYMA cap van het label NYMA Clothing.

NYMA komt tot leven
Niet alleen creatieve makers in vele maten en soorten, ook verschillende NYMA ondernemers zijn zondag 15 mei van de partij! Strandbar Stek opent haar gezellige terras aan de Waal, skatepark Waalhalla organiseert een skimboard jam en graffiti workshops en Vasim Circus Space begeleidt circusactiviteiten. Bij NYMA Outdoor Gym kun je die dag (ook met kinderen) lekker buitenspelen en trainen. Benieuwd naar alle plannen en ontwikkelingen van NYMA makersplaats? Sluit dan ’s middags aan bij een rondleiding over de bouwplaats met één van de bevlogen initiatiefnemers.

Meer info op www.nymamakersmarkt.nl en volg NYMA makersmarkt via Facebook en Instagram.

Toegang is gratis. Entree NYMA-terrein via Winselingseweg. Parkeren in de Kolk (Vasim-terrein)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.